Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez din Bucuresti este gazda intalnirii scriitoarei Ana Maria Sandu cu cititorii, joi, 8 aprilie, de la ora 18.00. Intalnirea este prilejuita de aparitia romanului Omoara-ma! (Polirom, 2010) iar publicul prezent va putea asculta fragmente din acest roman in lectura autoarei.

La acelasi eveniment Fanny Chartres va citi un fragment din L’ ecorchure, traducerea in limba franceza a poemului in proza Din amintirile unui Chelbasan, debutul literar al Anei Maria Sandu, informeaza editura Polirom. Intilnirea va fi moderata de Oana Boca.

L’ ecorchure (Chemin de Fer, 2010) a fost lansat recent la Salonul de carte de la Paris, in prezenta autoarei si a traducatoarei.

Omoara-ma! este o poveste sofisticata despre puterea perversa a naratiunii si despre modul in care fictiunea poate deveni mai „reala” decit realitatea, alterind-o pina la epuizare. Ceea ce pare a fi inceputul unei fulgeratoare istorii de amor, intilnirea dintre Vali si Ramona, aluneca pe nesimtite intr-un fals policier cu implicatii terifiante: personajul principal al acestui roman-confesiune se dovedeste a fi o sexagenara cu veleitati de vampir, care-si retraieste pasiunile cu ajutorul tinerei sale chiriase.

Va reusi oare fata tot mai lipsita de viata si energie sa scape din paienjenisul otravit al povestilor din casa doamnei Manea?

Ana Maria Sandu (n. 1974) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti. A colaborat cu articole si eseuri la Dilema, Vineri, Observator cultural, aLtitudini, REPUBLIK, www.artactmagazine.ro. Ana Maria Sandu a mai publicat la Polirom romanul Fata din casa vagon, care se afla in curs de traducere in limba italiana la Editura Zonza, Milano.