Formatia germana Haggard, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock-medieval din Europa va sustine un concert in data de 14 August 2010 la Bistrita. In cadrul spectacolului care va dura aproximativ doua ore, Haggard va interpreta melodii din repertoriul propriu intr-o orchestratie exclusiva, cu elemente medievale. Concertul Haggard va avea loc in cadrul festivalului Bistrita Medievala din 13, 14 si 15 august 2010.

Trupa, in cea mai extinsa formula a sa, se va deplasa la Bistrita cu un autocar special, iar pe scena vor urca 18 muzicieni. Concertul va avea loc in incinta zonei de agrement Heidenfeld din cartierul Viisoara, in cadrul unei tabere de cavaleri, care va fi organizata cu sprijinul Primariei Bistrita, informeaza organizatorii.

Biletele (abonamentele) de acces general, ce vor fi valabile pe toata perioada festivalului, 14-15 August 2010, au fost puse in vanzare prin retelele de distributie Eventim si TicketPoint (magazinele Germanos, Vodafone, Diverta si Carturesti, Magazinul Muzica din Bucuresti precum si on-line).

Organizatorii anunta ca pentru perioada sarbatorilor de iarna, pana pe data de 10 Ianuarie, pretul unui bilet este de numai 40 lei (doar 400 bilete disponibile la acest pret!), oferind o alternativa pentru alegerea unui cadou… Dupa aceasta data, pretul biletelor va urca treptat pana la 70 lei. Pe data de 13 august intrarea va fi libera.

Bilete pentru ziua de 15 August se vor pune in vanzare doar la fata locului, iar pretul acestora va fi de 10 lei. Detinatorii de bilete vor beneficia de spatii de campare gratuite (intr-un numar limitat), acces la toalete si dusuri.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Culturala Bistrita Medievala in colaborare cu Primaria Municipiului Bistrita, Asociatia Culturala Romano-Irlandeza si Holsten.

Programul festivalului precum si alte informatii sunt disponibile pe pagina www.bistritamedievala.ro.