In decembrie, publicul a fost cel care a ales filmul pentru ultima editie a CineClubului NexT din 2009, dupa ce timp de trei ani nume importante ale cinematografiei romanesti au prezentat spectatorilor productiile lor preferate.La sfarsitul saptamanii trecute, publicul a putut vota pelicula favorita din cele 17 titluri propuse de echipa NexT. In urma votului, animatia "Up / Deasupra tuturor" a fost desemnata castigatoare si va fi proiectata luni, 21 decembrie, de la ora 19,00, la Cinema Elvira Popescu din Capitala.

Spectatorii au avut de ales intre filme ce au rulat in ultimii doi ani pe ecranele din Romania, printre care "Revolutionary Road" (regia Sam Mendes), "Funny Games" (de Michael Hanneke), "Le Scaphandre et le Papillon" (regia Julian Schnabel) sau "Restul e tacere" (regia Nae Caranfil).

“Up / Deasupra tuturor” (o productie Disney / Pixar regizata de Bob Peterson si Pete Docter) a intrat in istorie ca fiind prima animatie aleasa pentru a deschide Festivalul de Film de la Cannes (2009). Filmul este unul dintre favoritele premiilor Oscar din 2010, dupa ce a entuziasmat criticii din toata lumea prin sensibilitatea si tandretea care depasesc cu mult emotiile oferite de productiile obisnuite de animatie.

Carl Fredicksen, un vanzator de baloane pensionat, hartuit de constructorii care-i inconjoara casa cu zgarie-nori, se hotaraste sa-si indeplineasca un vis din copilarie si in acelasi timp o promisiune facuta sotiei sale: sa exploreze lumea. Carl isi ia zborul cu tot cu casa, purtat de o multime de baloane multicolore, dar ceea ce nu stie el e ca nu a pornit singur in acesta calatorie : Russell, un mic cercetas cu mult prea multa energie se afla pe prispa casei in momentul in care aceasta s-a desprins de pamant.

CineClubul NexT este o initiativa a Societatii Culturale NexT, infiintata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului Andrei Toncu.

In fiecare editie a CineClubului – un eveniment care se va desfasura lunar la Cinema Elvira Popescu – va fi proiectat un film, pe baza caruia se va crea un dialog intre public si invitatul special – o personalitate din cinematografia romaneasca. Discutia va fi moderata de un critic de film si va dura minim 30 de minute.

Aparitia CineClubului NexT vine din dorinta Societatii Culturale NexT de a sprijini si indruma reprezentantii foarte tinerei generatii de cineasti romani la inceputul carierei lor.