Opera Comica pentru copii se afla in perioada 17-23 decembrie in turneu in Canada la Ottawa si Montreal.

Recent premiata la festivitatea de acordare a Premiilor Orasului Bucuresti pentru cel mai bun spectacol de opera si balet pentru copii al anului (Mirandolina), iar directoarea sa Smaranda Oteanu-Bunea fiind onorata cu premiul de excelenta pentru management, Opera Comica pentru Copii pregateste romanilor din Canada o serie de trei spectacole care vor putea fi vazute in acest week-end la Ottawa si Montreal.

Potrivit comunicatului, programul exact cuprinde trei spectacole cu Coana Chirita, musical dupa “Chirita in provincie” de V. Alecsandri pe muzica lui Al. Flechtenmacher, in rolul principal aflandu-se Stela Popescu, alaturi de care evolueaza artisti din ansamblul Operei Comice, Cristina Eremia, Gabriela Daha, Vicentiu Taranu, Vali Racoveanu, Daniel Filipescu, Valentino Tiron si Andrei Lazar, in serile de 18 decembrie la Ottawa si 19 si 20 decembrie la Montreal. Spectacolul este urmat de medalionul etno-pop Balul Ispravnicesei, la care participa Rodica Ocheseanu, Raluca Oprea, Eugen Voicu, Roberta, Bogdan si Baletul Operei Comice pentru Copii si de recitalul extraordinar al Stelei Popescu.

La Montreal, in zilele de 19 si 20 decembrie, ansamblul Operei Comice pentru Copii va prezenta si spectacolul Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, in scenografia Vioricai Petrovici. In distributie ii regasim pe aceiasi Vicentiu Taranu, Eugen Voicu, Valentin Racoveanu, Andrei Lazar, Gabriela Daha, Raluca Oprea, Daniel Filipescu, Rodica Ocheseanu, Valentino Tiron, Alexandru Petrovici, Cristina Eremia, Ambrus Levente, Andy Ardeleanu si Roberta.

Finalul spectacolului va cuprinde un moment special intitulat Vin colindatorii!, sustinut de solistii si baletul Operei Comice pentru Copii.