Muzeul Taranului Roman organizeaza de vineri, 11 decembrie pana duminica, 13 decembrie de la orele 10 dimineata la 6 seara, Ziua Terra Madre, un targ de produse traditionale.
Catre toti boierii si catre alti domni si domnite
Despre cum se cade omului sa sada la masa si despre cum va ospata
La cel mai mare targ de produse traditionale!
Produse locale si miresme regionale…
La sfarsit de saptamana si in miez de iarna, la Muzeul de la Sosea vin sa-si poarte negotul oieri, jimblari, simigii, macelari, gradinari, apicultori, cofetari, socaci, vinari, pitari, placintari, olari si lingurari.
Poftiti la
carnati de casa afumati, uscati sau proaspeti, de vita, de ramator sau de oaie
toba, lebar, afumaturi si slanina
cas, urda, branza de burduf in coaja de brad din Rucar, telemea, branza framantata, branza cu nuca, cu ardei si busuioc, branza cu ardei si usturoi, cu chimen si cu piper
paine plamadita din grau de frunte si coapta in cuptor
vin din struguri culesi pe luna plina
sarmale de post sau de dulce fierte in curte, la pirostrii, de-o socacita din Maramures
zacusca de vinete si de hribi
placinte de mere, de dovleac, de branza
siropuri de brad, de afine, de capsune, de merisoare, de zmeura, dar si dulceturi de fragi, de mure sau de papadie de prin cuhniile moldovenesti
cozonaci cu rahat, stafide, cacao si nuca, poale-n brau cu branza dulce, rulouri cu branza sarata si marar, placinta cu mar, chec, ciocolata de casa, nuga cu miere si nuca
serbeturi unul mai gustos si mai aromat decat altul
pricomigdale numai cu miere si nuca, fara faina
covrigi mici si turta dulce…
Nu lipsesc nici
lingurile de lemn si lingurarele, oalele, strachinile si gavanele, masutele pentru framantaturi si copaitele, sararitele si pipernitele
Pretul unui bilet: 5 lei, 2 lei (pensionari), 1 leu (elevi, studenti, posesori ai cardului E26)
Comunitatile din intreaga lume celebreaza hrana locala si sustenabila pe 10 decembrie 2009, prin Ziua Terra Madre, prima zi internationala a Slow Food. Aceasta zi de actiuni globale va fi una dintre cele mai mari celebrari colective ale diversitatii hranei, cu peste 800 de evenimente organizate in 100 de tari din intreaga lume pentru a proteja, savura si promova alimente provenite de la mici producatori si fermieri.