Institutul Cultural Roman Budapesta va premia personalitati culturale ale Ungariei. Premiile de excelenta vor fi decernate in data de 16 decembrie 2009, de la ora 18.00, in cadrul unei festivitati organizata la Casa Traditiilor (Hagyományok Háza) din Budapesta

Vor fi acordate:

Premiul de excelenta – István Rév, profesor, Director al Open Society Archives, pentru tinuta intelectuala exemplara si pentru contributia la consolidarea democratiei in Europa Centrala si de Est.

Premiul cultural - Róbert Alföldi, actor, regizor, directorul general al Teatrului National din Budapesta, ca recunoastere a complexitatii activitatii teatrale si a contributiei la inovarea artei scenice in Ungaria.

4 Premii Media Aniversare (1989-2009), care apreciaza colaborarea si activitatea presei ungare, in contextul a doua decenii de „sens istoric schimbat”, acordate jurnalistilor:

Györgyi Orbán, jurnalista la Agentia Maghiara de Presa, Judit Klein, redactor-sef programe minoritati, producator la Televiziunea Maghiara, Julia Kaupert, redactor sef al emisiunilor in limba romana, la Radiodifuziunea Maghiara, Studioul regional Seghedin, István Hegedüs, redactor sef al emisiunii Karpat Expressz, producator la Televiziunea Maghiara.

Prin aceste distinctii Institutul Cultural Roman din Budapesta onoreaza cultura Ungariei si doreste sa creeze o platforma solida de dialog si respect reciproc intre cele doua culturi.

Festivitatea se va incheia cu spectacolul de pantomima „Toti cinci”, in interpretarea celei mai tinere generatii a Companiei Dan Puric, informeaza ICR budapesta.