Stagiunea aceasta, Opera Nationala Bucuresti a pregatit o intalnire magica tuturor iubitorilor teatrului liric, indiferent de varsta. Este vorba despre premiera operei “Hänsel si Gretel” de Engelbert Humperdinck, una dintre cele mai iubite creatii muzicale pentru copii. Spectacolele vor avea loc vineri, 11 decembrie si sambata, 12 decembrie 2009, de la ora 18.30.

Incepand cu premiera de la Weimar din 1893 (dirijata de Richard Strauss), opera a cunoscut un succes deosebit in intreaga lume, fiind apreciata pe toate marile scene lirice, atat de cei mici, cat si de cei mari.

La randul sau, Opera Nationala Bucuresti aduce in fata publicului indragitele personaje ale Fratilor Grimm, cu ajutorul unei echipe de creatie exceptionale: dirijor – Vlad Conta, regia: Anda Tabacaru – Hogea, scenografia – Adriana Urmuzescu, coregrafia – Simona Somacescu, coregrafia acrobatica – Ama Butoiescu (Circul Globus din Bucuresti). Asistent regie: Irina Macovei.

Minunatele personaje de poveste vor prinde viata datorita solistilor Vasile Chisiu, Ion Dimieru, Florin Simionca (Peter – tatal), Madeleine Pascu, Ana Maria Comsa (Gertrud – mama), Mihaela Ispan, Maria Jinga (Hänsel), Mihaela Stanciu, Ioana Mitu (Gretel), Adriana Alexandru, Valentin Racoveanu (Vrajitoarea), Simonida Lutescu, Valentina Tudose (Zana noptii), Cristina Eremia, Valentina Tudose (Zana zorilor).

Conform declaratiei institutiei, Opera Nationala Bucuresti acorda din ce in ce mai mult spatiu spectacolelor pentru copii, in speranta de a asigura prin educatie un public proaspat si avizat. Iar raspunsul la acest gen de reprezentatii nu se lasa mult asteptat, asa cum a demonstrat-o afluenta de public la spectacolele pentru cei mici (opera “Motanul incaltat” si baletul “Alba ca Zapada si cei sapte pitici” de Cornel Trailescu, “Petrica si lupul” de Serghei Prokofiev, “Spargatorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, poemul coregrafic „Fata marii” de Carmen Petra Basacopol, si spectacolele speciale “Scrisori pentru Mos Craciun” si “Magazinul de papusi”).

Noua productie a Operei Nationale Bucuresti, opera “Hänsel si Gretel”, este o invitatie de a patrunde intr-un spatiu feeric, invitatie ce se adreseaza copiilor, parintilor, bunicilor, dar si celor care vor sa se reintoarca la povestile copilariei.