Dupa succesul inregistrat la premiera oficiala din 10 noiembrie, opera Gemma di Vergy creatie a compozitorului Gaetano Donizetti revine in Foaierul Galben al Operei Nationale Bucuresti cu a doua reprezentatie miercuri, 2 decembrie de la orele 18,30.

Spectacolul, in varianta de concert, este o productie a Studioului Experimental de Opera si Balet Ludovic Spiess din cadrul Operei Nationale Bucuresti si face parte din proiectul Opera Rara, ce-si propune sa ofere publicului capodopere putin cantate, in primul rand din cauza virtutilor exceptionale cerute interpretilor. Evenimentul are loc sub indrumarea sopranei Mariana Nicolesco.

Premiera absoluta a acestei capodopere la Opera Nationala Bucuresti a avut loc marti, 10 noiembrie a.c., iar distributia a cuprins tineri artisti remarcabili - soprana Aurelia Florian, tenorul Bogdan Mihai, baritonul Dorin Mara, basul Horia Sandu, mezzosoprana Sidonia Nica, acompaniamentul fiind asigurat de pianistul corepetitor Ioana Maxim. Aceiasi straluciti artisti vor evolua in fata publicului si in seara de 2 decembrie.

Prima interpretare in Romania a capodoperei donizettiene Gemma di Vergy, opera in doua acte, pe libretul inspirat de unul dintre romanele lui Alexandre Dumas-tatal: „Charles VII chez ses grands vassaux“ a facut-o pe marea artista Mariana Nicolesco, sa declare: “Performanta cu Gemma di Vergy de Donizetti constituie un moment de o mare importanta in istoria teatrului de opera din Romania. Pot sa va asigur ca putine sunt, in lume, scenele pe care am putea asculta o interpretare la un asemenea nivel a unei capodopere de belcanto, arta suprema a cantului. Sunt mandra de zmeii mei”.