Stefan Petrescu dand autografe
Foto: HotNews.ro

Lansarea albumului de fotografii "Romania - o perspectiva aeriana" semnat de Stefan Petrescu a fost pentru ministrul Transporturilor Radu Berceanu si cosmonautul Dumitru Prunariu un prilej de a rememora cateva momente din cariera lor legata de aviatie. Vorbind despre perspectivele vizuale oferite de zborul la inaltime, Radu Berceanu a spus ca "isi doreste ca Romania vazuta de jos sa arate la fel de frumoasa si de curata precum e Romania vazuta se sus".

Dumitru Prunariu este singurul roman care si-a vazut tara din cosmos. Prunariu a apreciat aparitia acestui album considerand ca poate deveni un "ambasador", un mijloc de promovare a Romaniei. Dumitru Prunariu a participat fara succes la alegerile parlamentare pentru Senat in 2008, din partea PSD.

Evenimentul de lansare desfasurat la Aeroclubul Romaniei din Bucuresti a reunit in jurul autorului albumului, fotoreporterul Stefan Petrescu, oameni de aviatie, specialisti, membri ai Aeroclubului si prieteni.

Stefan Petrescu, Dumitru Prunariu si Radu Berceanu
Foto: HotNews.ro
Indragostit de fotografie, Stefan Petrescu a facut din aceasta pasiune o cariera care l-a purtat ca fotoreporter prin mai multe redactii ale unor publicatiii din Romania si Germania sau ca operator la Televiziunea Romana (TVR) si cea Germana (ZDF) Mirajul imaginii l-a atras si in zone de conflict precum cele din Nigeria, Kurdistan, Liban, Israel sau Iran. Dupa mai multi ani petrecuti in Germania Stefann Petrtescu a revenit in tara in 1989 si si-a materializat o a doua pasiune, aceea de a deveni pilot. Astfel, la 63 de ani, el si-a luat brevetul de pilot si apoi si-a cumparat un avion devenind primul proprietar al unui aparat de zbor ultra-usor din Romania postrevolutionara.

Din cele doua pasiuni, fotografia si zborul s-a nascut acest album de fotografii prin care autorul doreste sa arate lumii frumusetea Romaniei vazuta de sus. Peisaje spendide, monumente istorice, asezari urbane si taranesti au fost imortalizate de obiectivul aparatului de fotografiat cu sensibilitatea omului care-si descopera tara.

Un montaj video cu demonstratii acrobatice sustinute de piloti formati la Aeroclubul Romaniei, precum si cu formatia de parasutisti a Aeroclubului, comentate cu umor de Constantin Voicu, directorul institutiei, a completat seara dedicata acestui eveniment editorial.