Muzicienii Catalin Cretu si Silvia Sorina Munteanu sunt beneficiarii burselor „George Enescu” acordate de Institutul Cultural Roman la Cite Internationale des Arts din Paris in 2009. Cei doi vor putea lucra timp de trei luni intr-un mediu artistic international la atelierul contractat de statul roman la Cité Internationale des Arts din Paris.

Catalin Cretu, compozitor, a absolvit Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Dirijat din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si a urmat studii de Master in compozitie si management cultural la Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Lucrarile sale au fost prezentate la Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj, Hamburg, Darmstadt si Bayreuth.

Silvia-Sorina Munteanu este o solista de opera si concerte, interpreta de lied si profesoara. A urmat cursuri de Master in Stililistica interpretativa – Canto la Academia de muzica Gh.Dima din Cluj (1996). Este doctorand al Academiei de muzica Gh.Dima din Cluj. In 2006 devine prim solista a Operei Nationale Bucuresti, printre rolurile interpretate numarandu-se Leonora din opera Trubadurul si Lady Macbeth, din opera Macbeth, de G.Verdi. Din 2007 este cadru didactic asociat la Catedra de canto a Universitatii de Muzica Bucuresti. Invitata a Operelor din Budapesta, Skopje, Bratislava, Praga, Essen, Frankfurt am Main, Graz, Iasi, Timisoara, Cluj, Galati, Craiova, este in acelasi timp colaboratoare permanenta a mai multor filarmonici din tara precum si a Radiodifuziunii Romane.

Initiate de ICR in 2005, bursele „George Enescu” isi propun sa le ofere muzicienilor romani ocazia de a lucra intr-un mediu artistic international. Programul se adreseaza profesionistilor cu performante recunoscute in domeniu, indiferent de varsta. Bursierii sunt gazduiti, timp de trei luni, la atelierul contractat de statul roman la Cité Internationale des Arts din Paris si dispun de o suma pentru cheltuielile de intretinere si transport. Pana acum, au mai beneficiat de bursele „George Enescu” muzicienii Liviu Danceanu, Mircea Tiberian, Andrei Tanasescu Diana Rotaru, Nicolae Brindus si Laura Buruiana.

Potrivit ICR, comisia de evaluare pentru bursele acordate in 2009 a fost alcatuita din Prof. Univ. Dr. Octavian Nemescu, Conf. Univ. Dr. Serban Nichifor si Prof. Univ. Asociat Georgeta Stoleriu.