Pentru cei care isi petrec weekend-ul in Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) le pregateste diverse programe, pentru toate gusturile.Potrivit MNAR, programele debuteaza chiar de vineri seara, sub genericul "Opera sub clar de ... lupa", prilej cu care specialisti ai muzeului vor prezenta tabloul "Rastignirea" de Jacopo Bassano (sec. XVI), expus in Galeria de Arta Europeana, in cadrul Scolii de pictura venetiana.

Sambata dimineata, "Un ceas pentru arta" va fi dedicat unei vizite cu ghidaj gratuit in expozitia de grafica "Estetica nudului", in compania curatorului expozitiei, Petruta Vlad. Expozitia prezinta o selectie de 38 de desene si gravuri din colectiile MNAR care ilustreaza tema nudului in arta romaneasca in prima jumatate a secolului XX. Este o intalnire cu cei mai cunoscuti artisti moderni romani: Brancusi, Pallady, Petrascu, Tonitza, Paciurea, Marcel Iancu, Hans Mattis Teutsch si multi altii. Programul se va relua si sambata, 16 august, ora 11.30.

Expozitia prezinta o selectie de 38 de desene si gravuri din colectiile MNAR care ilustreaza tema nudului in arta romaneasca in prima jumatate a secolului XX, prilejuind o intalnire cu cei mai cunoscuti artisti moderni romani: Brancusi, Pallady, Petrascu, Tonitza, Paciurea, Marcel Iancu, Hans Mattis Teutsch si multi altii. Programul se va relua si sambata, 16 august, de la ora 11,30.

Duminica, MNAR invita incepand cu ora 11.00, copii si parintii la un "Program pentru familii" in care prichindeii cu varste intre 4-6 ani sunt asteptati la "Povesti in Casa Melik", la Muzeul Theodor Pallady (Str. Spatarului 22). Cu acest prilej, parinti si copii au ocazia sa afle mai multe despre cea mai veche casa de locuit din Bucuresti (Casa Melik), despre colectia de arta pe care casa-muzeu o adaposteste, ca si despre creatia pictorului Theodor Pallady, care da si numele muzeului. Programul se va relua si duminica, 27 iulie, de la ora 11,00, pentru copii de 10-12 ani.

Tot duminica, de la ora 11,30, iubitorii artelor plastice sunt invitati la manifestarea "Antonello da Messina sub lupa", o prezentare detaliata a celebrei capodopere renascentiste "Portret de barbat" de Antonello da Messina, expuse pentru prima data la Bucuresti. Tabloul provine de la Galeria Borghese din Roma si va ramane la MNAR pana pe 27 iulie, expunerea lucrarii fiind o ocazie unica a unei intalniri cu un mare artist si exceptionala sa lucrare, aflata doar in trecere prin Capitala Romaniei. Programul se va relua si duminica, 27 iulie, de la ora 11,30.