Actrita Stela Popescu a fost gasita fara suflare, joi dupa-amiaza, in locuinta sa, anunta News.ro. Echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul. Stela Popescu ar fi implinit, luna viitoare, 82 de ani. Stela Popescu a fost una dintre cele mai cunoscute actrite ale Romaniei. De-a lungul celor peste 60 de ani de cariera, ea a jucat in peste 30 de filme si in sute de piese de teatru, ca actrita de revista si de comedie.

Stela PopescuFoto: AGERPRES

UPDATE Actorul Alexandru Arsinel a declarat joi ca trupul artistei va fi depus la Teatrul de Revista Constantin Tanase din Bucuresti, iar sambata va fi dus la Cernica, unde va fi inmormantata duminica, alaturi de sotul ei, relateaza Agerpres. "La Teatrul Tanase va fi expusa pana poimane dupa-amiaza, cand va fi dusa la Cernica, la biserica, si duminica va fi inmormantata alaturi de Puiu, de sotul ei", a declarat Alexandru Arsinel.

Din primele informatii, fiica adoptiva a actritei a sunat la 112, dupa ce a gasit-o pe Stela Popescu cazuta in holul casei.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a precizat ca la 112 a fost primit un apel de la o persoana care anunta "existenta unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, in strada Alexandru Donici". La fata locului au fost trimise doua echipaje SMURD (tip B si C), insa actrita era decedata, nemaiputand fi facute manevre de resuscitare.

La locuinta actritei s-a deplasat, pentru cercetari, si un echipaj de politie.

"Acum ma duc la ea acasa. Nu stiu ce se intampla. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!", a declarat partenerul de scena al Stelei Popescu, Alexandru Arsinel, pentru News.ro, plangand in hohote.

Stela Popescu s-a nascut la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori. In 1940, dupa invadarea Basarabiei de catre armata rusa, tatal ei, considerat "intelectual", deci "dusman de clasa", a fost deportat in Siberia, iar mama sa, impreuna cu fiica, s-a refugiat la Brasov.

In 1953, Stela Popescu a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa "Maxim Gorki", la care a renuntat dupa un an si jumatate, cand a intrat in echipa Teatrului Ministerului de Interne. In 1956 a fost admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel a continuat sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, a fost repartizata la Teatrul din Brasov, unde a sustinut si 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a inceput lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romana, urmata, mai tarziu, de cea cu Televiziunea Romana.

Stela Popescu a fost una dintre cele mai cunoscute actrite ale Romaniei. De-a lungul celor peste 60 de ani de cariera, ea a jucat in peste 30 de filme si in sute de piese de teatru, ca actrita de revista si de comedie.

Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat Stela Popescu se numara "Nea Marin miliardar" (1979), "Pe malul sting al Dunarii albastre" (1983), "Secretul lui Nemesis" (1987), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001) si "Toata lumea din familia noastra" (2012).

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea sefului statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, "in semn de apreciere a intregii activitatui si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoratia "Nihil Sine Deo". Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetatean de Onoare al Brasovului, oras in care a facut scoala si facultatea si a jucat in 400 de spectacole, ea declarand ca "daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tanar si la 90 de ani".