Eveniment cu traditie de 24 de ani, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania. Organizat anual din 1994, concursul include alternativ pian, vioara, flaut. In perioada 13 - 20 mai 2017 are loc concursul de flaut.

Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti 2017Foto: Afis

Potrivit organizatorilor, inscrierile sunt deschise pana la 1 martie 2017. Valoarea totala a premiilor se ridica la 10.000 Euro. Muzicienii interesati gasesc regulamentul si conditiile de participare pe site-ul jmEvents.ro si www.dinulipatti.ro.

Unul dintre programele de succes ale jmEvents, concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti are misiunea de a descoperi si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artisti in construirea unei cariere de succes si de a oferi o platforma de dialog multicultural, care incurajeaza performanta.

Concursul este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.

In prezent, castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, Summer Music Academy Sinaia, EUROPAfest Summer Edition, PROMS – Jazz & Classic.

Juriul concursului cuprinde experti internationali recunoscuti in domeniu, cu larga experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Alaturi de competitie, evenimentul include ateliere de maiestrie muzicala sub conducerea unor profesori de la academii europene de prestigiu.

Intre 13 si 20 mai, flautisti din intreaga lume vor concerta pe cele mai importante scene din Bucuresti si Sibiu, iar Finala Concursului va include evolutia celor mai buni muzicieni din concurs alaturi de orchestra filarmonicii.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 20 tineri voluntari in derularea evenimentului.