O expozitie realizata de doi artisti fotografi, Sergiu Dragos Serban si Nicolae Iordache surprinzand diverse momente ale evenimentului Sibiu- Capitala europeana 2007 va fi deschisa la Istambul in perioada 4-31 decembrie.

Cei doi artisti fotografi au vrut sa surprinda evenimentul Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007in diferite momente ale desfasurarii sale. Interesati atat de evenimente, cat si de arhitectura locului si de oamenii care au sarbatorit orasul, Sergiu Dragos Serban si Nicolae Iordache au realizat prin aceasta expozitie o imagine de ansamblu asupra capitalei culturale europene 2007.

Proiectul acestei expozitii este gandit ca o predare de stafeta catre Istanbul, care va deveni in 2010 capitala culturala europeana, si ca o modalitate inedita de a relata experienta romaneasca din acest an. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Comisia Istanbul 2010-Capitala Culturala Europeana, expozitia fiind gazduita chiar de galeria acestei comisii, informeaza ICR Istanbul.

Sergiu Dragos Serban a considerat fotografia un hobby mai mult de 15 ani, concentrandu-se pe natura si peisaj, subiecte legate si de studiile sale in geografie si conservarea naturii. Recent insa, hobby-ul sau a trecut la un alt nivel, publicandu-si lucrarile in periodice si publicatii de specialitate din Ungaria, Romania si Turcia si castigand cinci premii fotografice in 2006 si 2007. Subiectele sale de interes in fotografie sunt natura-atat subacvatica cat si terestra, foto-jurnalism si macro.

Nicolae Iordache este un fotograf pasionat din 1990 si membru al Asociatiei Romane a Artistilor Fotografi din 1991. A publicat in diverse reviste de mediu si sociale. Subiectele sale de interes in fotografie includ peisajele, oamenii.