Pelicula regizata de Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamni si 2 zile", a obtinut duminica premiul pentru Cel mai bun film strain acordat de Asociatia criticilor de film din Los Angeles, relateaza Reuters.

Vlad Ivanov, care joaca rolul unui medic care facea avorturi ilegale in perioada lui Nicolae Ceausescu, a obtinut premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar.

AnaMaria Marinca, nominalizata pentru Cea mai buna actrita in rol principal, a pierdut in favoarea lui Marion Cotillard, pentru rolul din filmul "Ma Vie en rose".

Cel mai bun film al anului a fost obtinut de drama "There will be blood", care prezinta povestea unui barbat care se imbogateste peste noapte dupa ce descopera un zacamant de petrol, in timp ce actorul principal, Daniel Day-Lewis, a obtinut premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal.

Amy Ryan a castigat premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolurile din "Gone Baby Gone" si "Before the devil knows you're dead."

Reuters precizeaza ca premiile acordate de Asociatia criticilor de film din Los Angeles sunt foarte importante pentru campaniile studiourilor ce incearca sa-si aduca peliculele in cursa pentru premiile Oscar, dar, in general, pelicula care obtine premiul pentru Cel mai bun film din partea acestei asociatii castiga rar premiul Academiei de Film de la Hollywood.