Publicul bucurestean se va putea bucura in ajunul Craciunului de un concert special ,,Operetta Electric Nights 2015″. Sonorități inedite aparținând unor stiluri muzicale diverse in aranjamentul compozitorului Mihai Toma vor fi prezentate joi, 24 decembrie, de la ora 19.00, de Corul și Orchestra Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” în cadrul Bucharest Christmas Market 2015 din Piața Universității.

Operetta Electric Nights 2015Foto: Afis

Evenimentul îmbină sonoritățile electronice cu cele ale instrumentelor clasice și, alături de Corul Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian, deschide o perspectivă modernă, surprinzătoare, asupra universului expresiv al muzicii tradiționale românești. Orchestrațiile pieselor variază de la ritmuri tribale ritualice combinate cu sunete sintetice și instrumente etnice, până la texturi sonore liniștitoare, eterice, spațiale, venite din muzica New Age.

Mihai Toma este singurul muzician român ale cărui compoziții au fost incluse pe două dintre compilațiile Buddha Bar și unul dintre puținii creatori de muzică electronică prezent în cadrul Festivalului ,,George Enescu”. Mihai Toma stăpânește o gamă largă de instrumente muzicale, de la fluiere, instrumente tradiționale, chitară, până la sintetizatoare și instrumente de percuție. A compus, produs şi orchestrat materiale muzicale pentru creații cinematografice și numeroși artiști din România și din străinătate.

,,Operetta Electric Nights 2015″ este un eveniment organizat de creart și de Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, iar accesul publicului este gratuit.