Expoziţia "Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ţi-i dau" cu afişe donate de cântăreaţa Margareta Pâslaru a fost vernisată, marţi, la Muzeul Municipiului Bucureşti din Capitală.

În foaierul Palatului Şuţu sunt prezentate 50 de afişe de la cele mai interesante apariţii ale Margaretei Pâslaru în ţară şi străinătate, de la filme care i-au marcat pe multiple planuri ascensiunea, spectacole de teatru şi, bineînţeles, de la spectacole de muzică uşoară şi populară, informeaza Agerpres.

"Eu sunt pentru a doua oară invitată la acest muzeu extraordinar. (...) Anul trecut am avut o altă expoziţie, a creaţiilor vestimentare, la Muzeul Naţional de Istorie, aşa încât este un fel de tur al muzeelor pentru că donez toate aceste amintiri, atât din televiziune, cât şi din film sau teatru. Am donat muzeului 90 de afişe dintre care au fost selecţionate 50. Cel mai, nu aş vrea să spun vechi, mezinul, este din 1963, cu Gică Petrescu, de la Dalles, unde am fost invitată în recitalul dânsului", a declarat artista, pentru Agerpres.

Potrivit Margaretei Pâslaru, fiecare dintre cele 50 de afişe prezentate în expoziţie are o poveste şi nu ar putea să spună care ar fi mai frumos sau mai apropiat de inimă.

Printre afişele cu Margareta Pâslaru care vor putea fi văzute în expoziţie se numără "Toamna pe... portativ", "În ritmul tinereţii", "Lasă-mi toamnă pomii verzi..." - muzică uşoară, "Opera de trei parale", "Camping Boema", "Nevestele din Boema", "Dai un... Biban, dar face!" - spectacole, "Melodii, melodii", "Tunelul" (prima coproducţie româno-sovietică), seria "Veronica" - film.

Expoziţia va fi deschisă pentru public până pe 15 ianuarie 2016.

La finalul vernisajului, Margareta Pâslaru a oferit vizitatorilor autografe pe cel mai nou volum apărut la Editura Curtea Veche, "Eu şi timpul".