Cum ar fi sa existe cate o carte care sa ii ajute pe cei mici sa treaca peste cele mai sacaitoare probleme (de la insomnii si ingrijorari la ganduri negative si explozii de furie)? Colectia de carticele interactive "Ce sa faci..." cuprinde o serie de ghiduri prietenoase si educative pentru copii si ingrijitorii lor - parinti, bunici, educatori sau psihologi. Noua colectie a Editurii Trei Ce sa faci... va fi lansata miercuri, 29 aprilie, ora 18.30, in libraria Carturesti-Verona.

Colectia Ce sa faci ...Foto: Editura Trei

Potrivit editurii colectia Ce sa faci... te invata cele mai bune mijloace de-a utiliza povestile cu talc si sugestiile practice din aceste ghiduri de psihologie a copilului.

La evenimentul de lansare vor vorbi:

Anca (Munteanu) Ganciu - presedinte al Asociatiei Romane de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie "Enrique Pichon Riviere"

Daniela Neculai - educator - gradinita Erakinderland

Moderator:

Victor Popescu - redactor, Editura Trei

La evenimentul de lansare parintii pot veni insotiti de copii. In timpul lansarii, copiii participantilor vor fi invitati, intr-un colt special din mansarda Librariei Carturesti-Verona, la o serie de jocuri si activitati propuse de Catalina Hetel, psihoterapeut psihodramatist, si Voicu Hetel, actor format in programul de educatie timpurie "Small Size", ambii activand la Teatrul din Podul Meu.

Specialista in psihologia copilului Dawn Huebner si ilustratoarea Bonnie Mathews construiesc impreuna o calatorie formatoare si distractiva pentru depasirea dificultatilor cu care se confrunta copiii, de la cele mai mici varste pana in anii de scoala gimnaziala. Prin joc si poveste, problemele sunt explicate pe intelesul celor mici si rezolvate prin mijloace accesibile oricarui copil.

Noua colectie debuteaza cu trei ghiduri prietenoase si educative:

1. Ce sa faci... sa scapi de griji - Ghid pentru copiii care vor sa invinga anxietatea

2. Ce sa faci... cand iti iesi din fire - Ghid pentru copiii care nu-si pot stapani furia

3. Ce sa faci... cand ti-e frica sa te bagi in pat - Ghid pentru copii care adorm greu