Alexandra Pirici & Manuel Pelmus prezinta Colectia publica la Muzeul de Arta Moderna din Varsovia

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 15:51 Actualitate | Cultură

Colecția publică, noua lucrare semnată de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș, propune un dialog cu istoria artei, început, mai precis, de la momentul apariției muzeului public ca instituție care colecționează și arhivează obiecte culturale și reflectează asupra societății.

Lucrarea își propune să pună în discuție ideea de colecție materială, idee care stă la baza însuși conceptului de muzeu; actualizează opere și evenimente artistice cheie, prin intermediul a doar câtorva corpuri omenești, propunând o colecție imaterială.

Folosind strategii similare din lucrări anterioare (Retrospectiva imaterială a Bienalei de la Veneția / An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale; Just Pompidou It de la Centrul Pompidou), artiștii Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș își formulează acțiunea ca pe o expoziție, raportându-se conceptual la un context mai larg – cel al muzeului public.

Pe parcursul a opt zile (7-14 aprilie 2015), timp de câteva ore pe zi, vizitatorii Muzeului de Artă Modernă din Varșovia vor putea asista la prezentarea colecției imateriale, în interpretarea a cinci performeri: Maria Mora, Cristina Toma, Beniamin Boar, Rolando Matsangos, Cristian Nanculescu. Proiectul are forma unei acțiuni în desfășurare (ongoing action), în cadrul căreia publicul Muzeului poate petrece alături de lucrare un timp liber ales și poate ieși sau intra, la momentul dorit. Fără puncte care să determine un început sau un sfârșit, corpurile performerilor sunt prezente, conștiente, în tensiune și în interdependență, devenind nucleul unei colecții imateriale.

Evenimentele de la Muzeul de Artă Modernă se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, partener al Muzeului în acest proiect.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

438 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri