Alexandra Pirici & Manuel Pelmus prezinta Colectia publica la Muzeul de Arta Moderna din Varsovia

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 15:51 Actualitate | Cultură

Colecția publică, noua lucrare semnată de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș, propune un dialog cu istoria artei, început, mai precis, de la momentul apariției muzeului public ca instituție care colecționează și arhivează obiecte culturale și reflectează asupra societății.

Lucrarea își propune să pună în discuție ideea de colecție materială, idee care stă la baza însuși conceptului de muzeu; actualizează opere și evenimente artistice cheie, prin intermediul a doar câtorva corpuri omenești, propunând o colecție imaterială.

Folosind strategii similare din lucrări anterioare (Retrospectiva imaterială a Bienalei de la Veneția / An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale; Just Pompidou It de la Centrul Pompidou), artiștii Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș își formulează acțiunea ca pe o expoziție, raportându-se conceptual la un context mai larg – cel al muzeului public.

Pe parcursul a opt zile (7-14 aprilie 2015), timp de câteva ore pe zi, vizitatorii Muzeului de Artă Modernă din Varșovia vor putea asista la prezentarea colecției imateriale, în interpretarea a cinci performeri: Maria Mora, Cristina Toma, Beniamin Boar, Rolando Matsangos, Cristian Nanculescu. Proiectul are forma unei acțiuni în desfășurare (ongoing action), în cadrul căreia publicul Muzeului poate petrece alături de lucrare un timp liber ales și poate ieși sau intra, la momentul dorit. Fără puncte care să determine un început sau un sfârșit, corpurile performerilor sunt prezente, conștiente, în tensiune și în interdependență, devenind nucleul unei colecții imateriale.

Evenimentele de la Muzeul de Artă Modernă se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, partener al Muzeului în acest proiect.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
369 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri