Graficiana Xenia Pamfil va participa la Festivalul de benzi desenate New York Comic Con (NYCC), care se desfășoară în perioada 9-12 octombrie 2014 la Javits Center, New York. Tânăra autoare a fost invitată să participe cu romanul său grafic intitulat Mishka și demonul mării, recent publicat de Action Lab Entertainment și care va fi lansat în cadrul acestui excepțional festival de specialitate, informeaza ICR New York.

Xenia PamfilFoto: ICR NY

NYCC atrage în fiecare an peste 100.000 de vizitatori, alături de reprezentanţii industriei de profil și o mulțime de celebrități din întregul spaţiu nord-american şi nu numai, asigurând o maximă vizibilitate.

Xenia Pamfil a manifestat de timpuriu o vie pasiune pentru benzi desenate,. După ce a absolvit Liceul de Artă "D. Cuclin" din Galați, a urmat Universitatea de Arte Plastice și Design "George Enescu" din Iași (2001-2005), secția grafică. În 2004 a beneficiat de bursa de studii "Socrates Erasmus" la Manchester Metropolitan University din Marea Britanie. În prezent, tânăra creatoare de benzi desenate este Senior 2D Artist în cadrul Amber Studio Romania (București), o cunoscută firmă din industria jocurilor video.

Mishka and the Sea Devil

Mishka and the Sea Devil

Foto: Coperta carte

Xenia Pamfil este multiplă câștigătoare a Weekly TRINQUETTE DRAWING CHALLENGE. Benzile sale desenate și ilustrațiile sale au apărut în publicații colective din diverse țări, precum Otaku Magazine, The Book of George, Revista Comics (România), VDM (Franța) sau Pepper Project (Singapore). Mishka și demonul mării este primul său roman grafic de autor și reprezintă rezultatul a aproape șapte ani de muncă intensă, atât la nivel conceptual cât și artistic.

În această carte de benzi desenate, Xenia Pamfil reunește experiențe și emoții din propria sa copilărie. Relațiile sale cu prietenii cei mai apropiați, amintirea unor întâmplări cu mult umor și bună-dispoziție au inspirat-o, de asemenea, în trasarea firului narativ al poveștii. Unicitatea cărții constă în faptul că artista a creat 11 stiluri artistice diferite, ce corespund celor 11 capitole, respectiv celor 11 zile în care personajul principal se află blocat pe o insulă misterioasă.