Fundatia Calea Victoriei te invita sa te pregatesti pentru vacanta, cu evenimentele si scolile de vara pe care le organizeaza. Pentru a te bucura pe deplin de concediu, Fundatia Calea Victoriei te asteapta cu cursuri care iti vor oferi toate ingredientele pentru o vara reusita.

Scoli de vara la Fundatia Calea VictorieiFoto: Fundatia Calea Victoriei

In primul rand, ne ocupam de garderoba. Cursul de vara STIL VESTIMENTAR feminin al Ralucai Dobrovolschi (28 iulie–1 august) te va juta sa alegi la impachetat doar acele haine care avantajeaza tipul tau de silueta, te pun in valoare si te fac sa ai incredere in tine. Simte-te bine in a doua ta piele, hainele!

Nu neglijati PARFUMUL: din Antichitate la extravagantele contemporane, cu Monica Neatu (21-23 iulie). Poti face sejururi prin miresme: imagini si reclame celebre, notele dominante din parfumurile faimoase, retete si testere.

Acum, cu bagajele facute, e timpul sa calatoresti. Incepem cu PALATELE stiute si nestiute ale Bucurestiului alaturi de Anita Sterea (28-30 iulie). Palatele celebre ale Bucurestiului: Palatul Regal, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau Palatul Victoria, palate spectaculoase ce sunt mai putin cunoscute publicului larg: Palatul Printului Mostenitor sau Palatul Nuntiaturii Apostolice, dar si palate disparute ce merita aduse in discutie: Palatul Sturza, Palatul Functionarilor Publici etc.

Si apoi ne mutam intr-o calatorie arhitecturala prin Europa: ORASE CELEBRE, cu Cristina Pana (14-17 iulie). Te documentezi temeinic pentru voiaj, sau, cine stie, poate iti dam idei de vacanta. Cele patru intalniri prezinta cate o zona a Europei cu orase mai mult sau mai putin celebre in care constructii din diferite epoci puncteaza capitole din istoria arhitecturii.

Pentru cei care vor cutreiera muzeele in incursiunile lor, un preambul perfect prin Scoala de vara: Introducere in Istoria artei (7-11 iulie) sustinuta de Petruta Banita. Te ajutam sa te orientezi prin labirintul de forme si stiluri analizand impreuna imagini reprezentative. O calatorie relaxanta prin etape si stiluri in arta si arhitectura.

Daca te atrage aventura, la Scoala de vara: Introducere in ARHEOLOGIE, cu Alexandra Ion (7-11 iulie) unde vei avea ocazia de a realiza fise de descoperiri, de a descifra o inscriptie romana sau de a interpreta un profil stratigrafic.

Pentru inscrieri, detalii si informatii puteti vizita site-ul fundatiei: www.fundatiacaleavictoriei.ro, puteti scrie la contact@victorie.ro sau puteti suna la 0723 167 892 / 021-321.30.22.

Programul Scolilor de Vara din luna iulie (lista completa si detalii pe site-ul Fundatiei, aici):

Saptamana 7-12 Iulie:

  • Scoala de vara de ACTORIE, cu Smaranda Caragea, 7-12 Iulie
  • Scoala de vara: BIJUTERII Soutache, cu Mariana Tanasescu, 7-10 iulie
  • Scoala de vara: Introducere in ARHEOLOGIE, cu Alexandra Ion, 7-11 iulie
  • Scoala de vara: Introducere in ISTORIA ARTEI, cu Petruta Banita, 7-11 iulie
  • Scoala de vara de RETORICA: teorie si practica, cu Nicolae Dragusin, 7-11 iulie

Saptamana 14 – 18 Iulie:

  • Atelier de SCULPTURA: Introducere teoretica si practica, cu Maria Petreanu, 14 – 18 iulie
  • Calatorie arhitecturala prin Europa: ORASE CELEBRE, cu Cristina Pana, 14-17 iulie
  • Cum ne (re)scriem povestea de viata, cu Anca Coman si Traian Bossenmayer, 14 – 18 iulie
  • Scoala de vara: DICTIE si VORBIRE, cu Ionut Kivu, 14 – 18 iulie
  • Scoala de vara de SCENARISTICA: Cum se scrie un film, cu Vlad Trandafir, 14 – 18 iulie

Saptamana 21 – 25 Iulie:

  • Curs practic de Machiaj, cu Valentina Balasa Ario, 21 si 22 iulie
  • Esti ceea ce gandesti: Principii TAOISTE pentru omul de azi, cu Eduard Bucescu, 21-25 iulie
  • Scoala de vara: INITIERE in PICTURA, cu Teodora Varzaru, 21-25 iulie
  • Scoala de vara de JURNALISM NARATIV si scriitura personala, cu Ana Maria Ciobanu, 21-25 iulie
  • PARFUMUL: din Antichitate la extravagantele contemporane, cu Monica Neatu, 21-23 iulie