TNB: Concurs de proiecte de spectacole realizate de tineri artisti

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 22 ianuarie 2014, 14:27 Actualitate | Cultură

Teatrul Național "I. L. Caragiale" București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava", lansează programul 9G (Noua Generație) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol, informeaza site-ul institutiei.

Programul 9G se va desfășura la Sala Mică, spațiu care va deveni, în momentul încheierii șantierului de reconstrucție a teatrului, destinat exclusiv tinerilor artiști.

9G. Mod de desfășurare:

- Teatrul Național "I. L. Caragiale" București asigură spațiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiții ale teatrului, pentru o perioadă de trei săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcție de programul de repetiții al teatrului și de disponibilitatea spațiilor (săli de repetiție, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi, în caz excepțional, cu încă o săptămână.

- TNB pune la dispoziție facilitățile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiție în plus legată de producția spectacolului.

- Spectacolele care rezultă în urma proiectele selecționate vor dispune de o săptămână de reprezentații gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau conexe.

- În urma reprezentațiilor cu public și cu acordul conducerii TNB, spectacolul poate fi preluat în repertoriul permanent al teatrului, beneficiind de investiții în producție și de plata drepturilor de autor, conform rețetei reprezentației și a încasărilor.

Condiții de participare la preselecția de proiecte:


- Regizorul care propune proiectul trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Echipa care lucrează la proiect trebuie să fie formată majoritar din artiști independenți, cu vârsta până în 35 de ani. (În cazul unui proiect convingător, dacă textul și viziunea regizorală o motivează, echipa de selecție desemnată de TNB își rezervă dreptul de a face excepții privind componența distribuției, conform criteriilor de vârstă sau de angajament salarial). Pentru selecție, reprezintă un avantaj faptul că echipa de proiect este formată numai din tineri independenți.

- Nu există niciun tip de cerință sau de restricție în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică și contemporană) sau cu genul de spectacol propus.

- Proiectele se vor trimite pe email la adresa: tnb9g2014@gmail.com. Vor cuprinde (conform formularului alăturat): conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.), textul dramaturgic, distribuția, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat regizorii - concurenți sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menționa necesitățile tehnice ale spectacolului propus.

Înscrierea proiectelor se face în perioada 22 ianuarie - 15 martie, urmând ca Luni 14 aprilie 2014 să fie anunțate titlurile care au fost selectate spre a intra în prima etapă a Programului  9G. În stagiunea 2013-2014 vor intra în repetiții două dintre proiectele selecționate, iar programul va continua în stagiunea următoare.

Producțiile care vor intra în repertoriul Naționalului vor face parte din Stagiunea Noii Generații la TNB.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

943 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri