Teatrul National "I.L.Caragiale" din Bucuresti inaugureaza Sala Pictura, cea de-a treia dintre salile nou aparute in geografia teatrului, cu una dintre cele mai indragite piese ale dramaturgiei romanesti: "Micul Infern" de Mircea Stefanescu, in regia lui Mircea Cornisteanu si scenografia Clarei Labancz. O comedie despre iadul conjugal, asa cum numim, cei mai multi dintre noi, institutia matrimoniala, un spectacol care propune publicului contemporan - pentru care o casnicie de peste patru decenii poate parea curata utopie - un elogiu al vietii de familie.

Micul infernFoto: TNB

Micul infern

Micul infern

Foto: TNB

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, in 1948, prin maiestria constructiei si a dialogului, prin hazul si ironia replicilor, Micul Infern este o veritabila comedie umana. O piesa la care vom afla daca povara jugului conjugal se suporta mai usor in trei si daca micul infern al casniciei se poate transforma in Paradis.

Distributia spectacolului reuneste nume importante ale trupei TNB, de la Ileana Stana Ionescu / Rodica Popescu-Bitanescu, la Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragos Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

Premiera oficiala a spectacolului va avea loc vineri, 4 octombrie 2013, de la ora 19.30, la Sala Pictura (accesul se face din strada Batistei, iar intrarea se afla de-a

Micul infern

Micul infern

Foto: TNB

lungul fatadei principale a teatrului, intre Sala Atelier si Sala Mare).

Prima reprezentatie pentru public va avea loc la matineu - duminica 6 octombrie, de la ora 11.00. Biletele s-au pus deja in vanzare. Pretul biletelor este de: 40 lei; 20 lei; 10 lei.

Va asteptam in sala noua, la o comedie care a facut sali pline, stagiuni la rand, in intepretari memorabile.

Deoarece in foaierul rosu al noii sali care se inaugureaza in aceste zile se afla expuse lucrari ale pictorilor Viorel Marginean, Alexandru Marginean si Olga Morarescu-Marginean, cunoscuta familie de artisti a caror creatie marcheaza definitoriu istoria contemporana a plasticii romanesti, va recomandam sa veniti cu cel putin o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului.