Colibri, piesa de Garret Jon Groenveld, in regia lui Florin Piersic Jr. va fi jucata miercuri, 24 iulie, de la ora 21.00, la Godot Cafe Teatru. Productie a Doctor's Studio, Colibri este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

​​Colibri, in regia lui Florin Piersic Jr.Foto: Godot Cafe Teatru

Colibri este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

"Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. [...] "Colibri" este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi"- Oana Stoica, Dilema Veche.

Cu piesa Colibri, dramaturgul american Garret Jon Groenveld a castigat The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest. In competitie s-au aflat 165 de texte din 26 de tari. Colibri a avut premiera mondiala pe 17 noiembrie 2012, la Godot Cafe-Teatru, in prezenta autorului. Colibri reprezinta prima productie Doctor's Studio.