Pe scena Operei Nationale Bucuresti se joaca vineri, de la ora 18:30, productia - spectacolul "Aida" - o poveste despre gelozie si sacrificiu, pe muzica unuia dintre cei mai mari compozitori de opera, Giuseppe Verdi. Invitatul special al spectacolului de vineri este tenorul bulgar Stoyan Daskalov de la Opera de Stat din Plovdiv, aflat pentru prima oara pe scena din Bucuresti, informeaza Opera Nationala Bucuresti printr-un comunicat de presa.

"Aida", pe scena ONBFoto: Opera Nationala Bucuresti

In Egiptul antic, printesa etiopiana Aida, sclava la curtea faraonului, se indragosteste de conducatorul de osti Radames, rol care va fi interpretat de tenorul bulgar Stoyan Daskalov. Aida trebuie sa aleaga intre el si dragostea fata de patrie si de tatal sau. Rivala sa, Amneris, banuieste iubirea lui Radames pentru Aida si doreste razbunare.

Stoyan Daskalov este tenor al Operei de Stat din Plovdiv, al doilea oras ca marime din Bulgaria dupa Sofia. De-a lungul carierei, tenorul bulgar a colaborat cu Filarmonica din Berlin, Alte Oper din Frankfurt, Orchestra Regala din Maroc, Opera de Stat din Praga si a efectuat numeroase turnee in Europa si SUA.

Tenorul Stoyan Daskalov

Tenorul Stoyan Daskalov

Foto: Opera Nationala Bucuresti

Stoyan Daskalov are in repertoriu roluri importante, printre care: Radames din "Aida", Manrico din "Il Trovatore", Ismael din "Nabucco", Riccardo din "Un Ballo In Maschera" (G. Verdi); Don Jose din "Carmen" (G. Bizet), Mario Cavaradossi din "Tosca" (G. Puccini); Turiddu din Cavalleria rusticana (Pietro Mascagni); Nemorino din L'elisir d'Amore (Gaetano Donizetti); Contele Almaviva din "Il Barbiere di Siviglia" (G.Rossini) etc.

Tenorul are si un important repertoriu vocal-simfonic care contine lucrari de Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart etc., informeaza ONB.

Alaturi de invitatul special Stoyan Daskalov, din distributie fac parte artisti si colaboratori ai ONB: Mihnea Lamatic, Andrada Ioana Rosu, Silvia Sorina Munteanu, Horia Sandu, Ionut Pascu, Serban Cristache, Dorina Chesei, Solisti balet: Bianca Stoicheciu, Diana Tudor, Virgil Ciocoiu.

Conducerea muzicala ii apartine dirijorului Iurie Florea.