Vineri, 6 aprilie 2012, la ora 19:00, Teatrul Mic va invita la sala din bulevardul Carol nr. 21 sa aflati cum e sa traiesti "O viata in teatru". Doi actori si o comedie! Ovidiu Niculescu si George Constantinescu interpreteaza doi actori talentati si sufletisti care invata, traind in teatru, ca "importanta nu e gloria, ci puterea noastra de a indura", asa cum spune Cehov in "Pescarusul". De la clasici la scheciuri, de la teatru la radio, de la succes la resemnare... Viata de actor in lumina reflectoarelor care ascunde sub costume si machiaj o viata de om.

O viata in teatruFoto: Teatrul Foarte Mic

Laureatul premiilor Pulitzer şi Tony, David Mamet a debutat în teatru, ca dramaturg şi regizor, cu piesa „Sexual Perversion in Chicago”, jucată la Goddard College în Plainfield, Vermont. După debut, şi-a făcut o mică trupă de teatru, pe care a mutat-o parţial în Chicago. Ca dramaturg, a fost încadrat în influenţele lui Samuel Becket, Arthur Miller şi Harold Pinter, pe acesta din urmă el însuşi recunoscându-l ca fiind unul dintre cei mai importanţi dramaturgi în formarea sa profesională. Scenariile lui sunt întotdeauna cu - şi nu despre - con artists şi capcanele pe care aceştia şi le întind reciproc, provocând răsturnări de situaţie comic-absurde. Piesele care l-au făcut celebru au fost transformate în scenarii de film şi ecranizate cu success – „Spped-the-Plow”, „Glengarry Glen Ross” (în 1992, cu Al Pacino şi Jack Lemmon în rolurile principale), „American Buffalo” (în 1996, cu Dustin Hoffmann). A scris de asemenea scenarii de film; pentru „The Verdict” (1982) şi „Wag the dog” (1997) a fost nominalizat la Oscar şi Globurile de Aur.

Pornind de la piesa lui David Mamet, Ovidiu Niculescu construieşte un parcurs al destinului în teatru jalonat de filosofia de la cabină, glume, emoţie, aşteptări, ratări şi prietenie. Tema e „simplă” ca viaţa – cu aparenţe, vise abandonate, iluzia fericirii, puţină melancolie, toate înnecate în umor, râs sănătos şi haz de necaz atoate salvator. Timp de aproape două ore sunteţi invitaţi la o poveste tristă spusă cu mult umor.