Cazul mortii lui Teo Peter a fost transat de politistii bucuresteni in numai 48 de ore, in conditiile in care fostul basist al trupei Compact a pierit din vina exclusiva a unui angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, Cristopher Robert Vangoeter, si care beneficiaza de imunitate diplomatica.

Faptul ca Politia nu a stiut cum sa scape mai repede de dosar si sa-l arunce in curtea Parchetului Bucuresti reiese si din faptul ca, in cazul lui Vangoeter, procedura-standard s-a aplicat pe sarite, in virtutea conventiilor diplomatice dintre Romania si SUA.

Astfel, potrivit unor surse din politie, americanul ucigas a fost audiat, in prezenta unui translator, in incinta Ambasadei SUA, si nu la sediul Politiei. In plus, in cazul de fata nu s-au audiat nici martorii accidentului si nici familia artistului nu a fost invitata sa faca plangere impotriva ucigasului.

"Ni s-a transmis ca are imunitate diplomatica si am fost obligati, in consecinta, sa blocam ancheta si s-o pasam procurorilor", ne-au declarat politistii.

Ultimul drum

In timp ce americanul a fost scos din tara si pus la adapost de catre conationali, Teo Peter a fost condus pe ultimul drum de numeroase personalitati ale lumii artistice, care au dorit sa aduca un ultim omagiu celui pe care l-au numit "spiritul Compact".

Printre cei prezenti la slujba s-au numarat fostii colegi de la Compact, dar si membri ai trupelor Iris, Holograf, Sfinx Experience, Bere Gratis, Metrock, actori si vedete de televiziune. Theo Peter Jr., fiul lui Teo Peter, basist in trupa Altar, a luat cuvantul pentru a multumi participantilor la slujba pentru prezenta.

Corpul neinsufletit al lui Peter a fost depus pentru cateva ore la Sala Polivalenta pentru a se aminti astfel de festivalul rock desfasurat in week-end - "Rock In My Heart" - la care acesta fusese producator general. Teo Peter va fi inmormantat maine in orasul sau natal, Cluj-Napoca.

Ultima ora: Ambasadorul Jack Dyer Crouch II a trimis un comunicat in care a anuntat ca din partea Serviciului de Anchete Penale al Marinei americane a fost desemnata o echipa de anchetatori care se va deplasa la Bucuresti pentru elucidarea tuturor aspectelor legate de nefericitul eveniment.

Conform legislatiei americane, puscasul marin implicat in accident risca o condamnare la inchisoare de 15 ani. Legislatia din Romania prevede in acest caz o pedeapsa cuprinsa intre 2 si 7 ani.