Democratii nu vor contesta la Curtea Constitutionala noile modificari adoptate la legea referendumului. Cristian Radulescu, liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, a declarat ca si presedintele are dreptul sa faca o astfel de contestatie. Reprezentantii UDMR spun ca s-au abtinut cand a venit vorba despre votul nominal deoarece nu au vrut sa intre in "lupta dintre PNL si PD".

Florin Iordache (PSD) a declarat ca votul pentru modificarea legii referendumului inseamna "vot pentru intoarcerea la popor. Am votat pentru respectarea Constitutiei si pentru normalitate".

Liberalul Crin Antonescu nu a scapat ocazia sa-si atace inca o data colegii din Alianta D.A.: "Am votat 'pentru" deoarece suntem de acord cu modificarile aduse legii. In ceea ce-i priveste pe democrati, sa-i9 ceara domnului Basescu sa le elibereze adeverinte de la Controceni, care sa ateste ca au votat impotriva modificarilor".

Antonescu a mai declarat ca liberalii s-au opus votului nominal din ratiuni care tin de scurtarea timpului necesar votarii.

Deputatul UDMR Kelemen Hunor a prezentat si el un motiv pentru care colegii sai s-au abtinut in problema votului nominal: "N-am vrut sa intram in lupta dintre PNL si PD".

Liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a afirmat ca nu va mai ataca noile modificari la Curtea Constitutionala, asa cum a facut in urma cu doua saptamani, la initiativa precedenta pe aceeasi tema. Radulescu a precizat insa ca o asemenea masura poate sa fie luata de seful statului.

Deputatul Cristian Boureanu, membru al PLD, este de parere ca votul prin ridicarea mainii "a incalcat dreptul cetatenilor de a cunoaste cum voteaza parlamentarii pentru legile de importata maxima pentru Romania.

Daca nu au curajul sa isi asume un simplu vot, cum ne putem astepta ca parlamentarii sa admita introducerea votului uninominal, care ii va obliga la un adevarat examen in fata electoratului?".