Intr-un interviu publicat de Evenimentul Zilei, selectionerul roman spune ca nu e complexat de Olanda, dar adversarii sunt mai buni ca noi.

Piti are mari asteptari de la Mutu, care trebuie sa se subordoneze echipei si sa marcheze, scrie Cotidianul.

Antrenorul nationalei mizeaza pe Lobont intrucat Ionut Coman nu e pregatit psihic din cauza unor probleme familale, potrivit Gandul.

Piesa de baza in planul lui Piturca de a-si lua revansa in fata Olandei este Mutu, iar ziarele olandeze il au in vizor, publica Adevarul.

Jurnalul National spune ca Romania isi doreste victoria dar se multumeste si cu un egal.

Piturca: "Olanda e mult mai buna decat noi"

Matei Udrea, Rotterdam

Tras la fata, selectionerul a lasat impresia ca nu-si face iluzii.

„N-am complex in fata Olandei”

Din 2000, Romania n-a mai reusit sa invinga in meci oficial echipele puternice din Occident. De ce?

Cum asa? Am mai invins... Am batut Spania... (pare derutat, lasa impresia ca nu reuseste sa se concentreze asupra raspunsului). astia au fost adversarii pe care i-am intalnit... Am batut Cehia... Dar v-ati referit la echipele din Occident... Nu conteaza ca n-am mai obtinut victorii de atata timp. Acum e o ocazie sa facem acest lucru.

N-am invins niciodata Olanda. Mai mult, dumneavoastra personal aveti trei infrangeri din trei meciuri oficiale cu batavii. Este vorba de un complex olandez?

Nu-i niciun complex. Trebuie sa spun si sa recunoastem ca Olanda a fost dintotdeauna si e in continuare mult mai buna decat noi. Mai valoroasa. asta-i adevarul, olandezii ne sunt superiori.

Integral in Evenimentul Zilei

Lupta cu morile de vint

Florin Dobre, Roxana Maha

Tricolorii vor sa-i bata in premiera pe olandezi, dar s-ar multumi mai degraba cu un egal.

Romania joaca astazi, de la 21.30 (TVR 1), primul dintre meciurile cu miza dubla pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor. Dupa mai multe promisiuni legate de calificari la turnee finale, incalcate cu consecventa de tricolori, partida din Olanda reprezinta un nou test de maturitate pentru Adrian Mutu si compania, dat in fata unei formatii pe care Romania n-a invins-o niciodata.

„Cert e ca echipa Olandei este mai valoroasa decit cea a Romaniei si de aceea au fost aceste rezultate in trecut. Asta este adevarul. Tot timpul astept de la un jucator ca Mutu ceva special, important e sa se subordoneze echipei si sa marcheze.

In 2005 am riscat si cu Mutu, si cu Chivu, care venea dupa o accidentare“, a declarat ieri selectionerul Victor Piturca, la conferinta de presa de dupa antrenamentul oficial.

Integral in Cotidianul

Piturca mizeaza pe Lobont

Dan Radu

Selectionerul Victor Piturca a luat decizia de a-l titulariza pe Lobont in postul de portar, pentru meciul de diseara cu Olanda, considerand ca Danut Coman nu este pregatit psihic pentru aceasta intalnire. Piturca a afirmat ca in mod normal Coman este titularul postului de portar, insa va miza pe Lobont acum, pentru ca Danut Coman este afectat de boala mamei sale.

"Probabil Lobont va fi titular, Dani Coman avand probleme mai mult de ordin psihic, mama lui fiind bolnava. Am avut o discutie cu el si psihic nu este suta la suta pregatit. Nu ma hotarasem, dar cert e ca Danut Coman era portarul titular", a spus selectionerul.

Intrebat daca si-a revenit dupa decesul tatalui sau, Piturca a evitat sa dea un raspuns: "As prefera sa nu vorbesc, este problema mea si nu rezolv nimic daca va raspund", a spus selectionerul care a adaugat ca Olanda porneste cu prima sansa in meciul de diseara.

Integral in Gandul

"Carnivorul Mutu"

de Sergiu Petre

Cotidianul „Algemeen Dagblad" l-a analizat deja pe atacantul Fiorentinei, pe care il numeste „carnivorul din atacul Romaniei". "Acum doi ani, cand Olanda invingea la Rotterdam cu 2-0 nationala Romaniei, Mutu tocmai revenea dupa o suspendare de sapte luni, ca urmare a consumului de cocaina. Acum este pregatit, in forma si dornic de revansa", sunt convinsi jurnalistii olandezi.

Acestia sunt pe deplin edificati asupra calitatilor de fotbalist ale pitesteanului: "Atacantul a iesit din prapastia in care s-a aflat in anii precedenti. Venirea sa la Fiorentina este probabil cel mai bun lucru care i s-a intamplat recent.

Florenta este un oras splendid, iar tentatiile din Londra sunt departe", insa, naivi, cad in capcana idealizarii, scriind ca atacantul ar fi interesat de matematica, istorie si teatru! „Algemeen Dagblad" atrage atentia fotbalistilor lui Van Basten asupra dorintei de revansa a lui Mutu: "Daca va reusi sa duca Romania la CE din 2008, revansa sa asupra trecutului este completa".

Ziaristii olandezi ii ofera informatii chiar si lui Piturca despre nationala batava: "Van Basten va folosi jucatori de viteza, precum Sneijder, Seedorf, Babel sau Huntelaar, care au exersat la antrenamente crearea superioritatii in careul adversarului. Selectionerul pregateste si intrarea lui De Zeeuw, cu care a avut discutii separate".

Integral in Adevarul.