Criza politica din Romania ingrijoreaza agentia internationala de rating Moody's, insa nu indeajuns de mult pentru a modifica in sens negativ ratingul tarii noastre, conform Newsin. "As putea spune ca suntem usor ingrijorati, insa aceasta nu va avea impact asupra ratingului de tara al Romaniei", a declarat Kenneth Orchard, vicepresedintele Moody's, intr-un interviu acordat agentiei Reuters.

Orchard a adaugat ca motive mai serioase de ingrijorare ar putea aparea daca criza politica va duce la o relaxare a politicii fiscale, ceea ce va spori riscurile de supraincalzire a economiei.

Oficialul Moody's a avertizat insa ca instabilitatea politica din Romania ar putea diminua sansele de majorarea a ratingului datoriei externe, care in prezent este de Baa3.

Vicepresedintele Moody's a mai spus ca este dificil de apreciat cand va avea loc viitoarea majoararea a ratingului tarii noastre, avand in vedere ca aplicarea reformelor economice si institutionale s-a stopat.

Moody's Investors Service a imbunatatit la inceputul lunii octombrie a anului trecut ratingurile Romaniei pentru imprumuturile pe termen scurt si lung, in valute si in moneda locala ale Romaniei, la "Baa3/P-3", cu perspectiva stabila.