Directorii de scoli bucurestene, administratorii si o parte din personalul responsabil de curatenie, vor fi prezenti la locul de munca si in ziua referendumului. Primii care au anuntat acest lucru sunt inspectorii scolari din bucuresti, care spun ca au primit acest ordin, nu de la Ministerul Educatiei ci de la Prefectura Municipiului Bucuresti.

„La fiecare scoala unde sunt organizate sectii de votare, pentru Referendum, vor fi prezenti directorul unitatii, administratorul si 1-2 femei de serviciu”, a declarat inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu. El spune ca aceste masuri vor fi luate la solicitarea Prefecturii Capitalei.

„Pentru zilele lucrate in perioada Referendumului, cadrele din invatamant vor fi platite suplimentar, conform legii”, a mai spus Alexandrescu.

„A fost trimisa o scrisoare, semnata de directorul Cristian Deaconescu prin care se solicita masuri administrative, prezenta a cel putin unui reprezentant al scolii”, a declarat Cristina Serban de la Biroul de Presa al Prefecturii. Ea spune documentul a fost emis de Prefectura saptamana trecuta.