Patru tineri dintre care trei doctori si un asistent medical pregatesc o expeditie medicala in sudul Republicii Ciad, Africa. Tinerii, cu varste cuprinse intre 27 si 30 de anii, condusi de stomatologul Roland Hermann vor acorda ingrijiri medicale persoanelor din Ciad. Expertii medicali vor strabate tinuturile Africii cu motoparapanta, intre 3 iunie si 3 iulie.

Proiectul numit „Mesagerii Romaniei Red Angels” este organizat de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF), la initiativa unui grup entuziast de tineri, in frunte cu Dr. Roland Hermann, medic stomatolog dar si pasionat al zborurilor cu parapante.

Conditiile de viata dure din zona subsahariana, riscurile pentru sanatate si chiar pentru viata din partea naturii salbatice, obstacolele si amenintarile care ii asteapta vor transforma aventura lor in lumea necunoscuta a Africii intr-o veritabila expeditie.

Desfasurarea proiectului are la baza o stransa colaborare cu autoritatile locale si cu singurul asezamant de sanatate din zona, micul spital din Bere.

Programul de activitati zilnice vafi foarte incarcat, cuprinzand deplasarile spre localitatile abordate, oferirea serviciilor medicale si tinerea de cursuri educative privind o viata rationala si sanatoasa.

In Ciad- un doctor la o populatie de 60.000 de persoane

„Seful expeditiei, Roland Hermann, stomatolog din Targu Mures a mai participat la o astfel de misiune in Guiana Britanica, unde nu a fost tocmai usor. La inceput populatia de acolo i-a privit cu ostilitate insa dupa ce au vazut rezolvarea primelor cazuri medicale locuitorii de acolo au inceput sa se deschida”, a declarat pentru HotNews, Lazar Forray, presedintele ASEF.

Scopul acestor actiuni este umanitar, oferirea de servicii medicale gratuite bastinasilor care datorita saraciei tarii si a conditiilor vitrege de trai sunt lipsiti total de orice asistenta medicala. „In Ciad conditiile de viata sunt foarte grele si un singur medic are in grija 60.000 de pacienti”- mai spune Forray.

Medici cu parapanta

Numele expeditiei este Mesagerii Romaniei „Red Angels” 2007 si vorbeste despre modul in care echipa se va deplasa la diferite asezari omenesti. Fiind pasionati ai sportului cu parapanta, ei vor folosi motoparapanta pentru la ajunge in localitati unde accesul pe alta cale ar fi foarte dificil datorita salbaticiei naturii.

"Ingerii " sunt : Roland Hermann: 29 ani, dentist, cabinet particular Medias, Ilyes Ferencz: 30 ani, asistent medical SMURD Tg.Mures, Incze Sandor: 28 ani, medic rezident ortopedie, Tg.Mures si Bartha Zsuzsana : 27 ani, medic rezident ortopedire Tg.Mures.

Programul de activitati zilnice vafi foarte incarcat, cuprinzand deplasarile spre localitatile abordate, oferirea serviciilor medicale si tinerea de cursuri educative privind o viata rationala si sanatoasa.