Un copil a murit si alti 4 au fost raniti intr-un incendiu izbucnit luni dimineata, intr-o tabara de tigani de la periferia Bolognei, in nordul Italiei, anunta agentia de stiri ANSA.

Tabara improvizata era amplasata in apropierea aeroportului Guglielmo Marconi.

Echipajele de interventie, deplasate la fata locului, au constatat decesul unui copil de patru ani, in timp ce unul dintre cei 4 patru copii raniti este in stare foarte grava.

Potrivit primelor informatii, incendiul a izbucnit intr-un adapost improvizat, construit din caramizi si lemn, in apropierea a doua case care par abandonate.

Grupul de case se afla exact langa autostrada, la mai putin de o suta de metri de iesirea spre aeroport. La fata locului au sosit pompierii, ambulante, politia, politia criminalistica si un procuror, alaturi de un medic legist.

Presedintele Consiliului de Ministri al Italiei, Romano Prodi, a declarat ca este "profund indurerat de ceea ce s-a intamplat la Bologna'' si a precizat ca este ''aproape de familia de romani aflata intr-un moment de suferinta atat de mare''.

Totodata, el si-a exprimat ''speranta'' legata de evolutia starii celorlalti copii internati in prezent la "Centrul pentru arsuri grave" din Parma.

Incidentul survine la scurt timp dupa ce cotidianul italian Corriere della Sera a publicat o harta in care sunt prezentate toate taberele improvizate de tigani de pe teritoriul Italiei.