Interventia chirurgicala de extirpare a unei tumori gigant de la o pacienta de 53 de ani din Bucuresti a fost finalizata, marti, dupa trei ore, de o echipa de medici a Spitalului Judetean din Constanta, relateaza Antena 3.

Echipa a fost condusa de profesorul Mircea Patrut, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara din spital. Acesta a declarat, dupa operatie, ca desi specialistii au estimat initial ca interventia ar fi putut sa dureze cel putin zece ore, aceasta a decurs fara probleme deoarece tumora s-a aflat pe coapsa dreapta, iar vasele de sange nu erau afectate.

Pacienta a necesitat o cantitate mare de sange. Bolnava a fost dusa in sectia de terapie intensiva unde va fi tinuta sub supravegherea medicilor.

Doctorii din Constanta au afirmat ca tumora extirpata are cel putin 40 de kilograme si este cea mai mare pentru care au intervenit pana in prezent. Ei au precizat ca aceasta este de natura benigna.

Pacienta de 53 de ani din Bucuresti a declarat ca tumora i-a aparut in urma cu doi ani, pe coapsa dreapta, fiind de dimensiunea unei alune, insa a ajuns in prezent la marimea unei mingi de fotbal.