Fundatia Friedrich Ebert Stiftung va invita vineri, 23 noiembrie, la ora 12,00, la lansarea publicatiei “Anatomia coruptiei sau cum sa devii milionar in Romania”. Evenimentul va avea loc la targul de carte Gaudeamus, in incinta Romexpo, la standul editurii ZIUA.

Publicatia se vrea o radiografie a mecanismelor de functionare a coruptiei la nivel inalt in Romania: Cum poti sa utilizezi resursele publice in scopuri personale, cum poti face uz de puterea legislativa pentru a-ti servi mai bine interesele proprii, cum te poti proteja de justitie, de atacurile media si ale opozitiei - iata cateva din provocarile carora incercam sa le raspundem.

Brosura se bazeaza pe o ancheta de investigatie derulata de autori, care a inclus interviuri cu numerosi politicieni, procurori, jurnalisti si experti.

Invitatii care vor vorbi la lansare vor fi: Alfred Pfaller, autor, reprezentant al Fundatiei Friedrich Ebert in Romania, Victoria Stoiciu, autor, reprezentant al Fundatiei Friedrich Ebert Romania, Victor Alistar, de la Transparency International Romania si Liviu Voinea, de la Grupul pe Economie Aplicata.