Marian Vanghelie este cu un picior inapoi in PSD. Mai bine zis, de vreo doua zile, lideri cu greutate din PSD fac, in mod public, sluj in fata primarului care a luat sectorul cinci din primul tur. Milogeala a inceput imediat dupa alegeri, cind Marian Vanghelie ar fi fost sunat de lideri importanti ai PSD, care l-ar fi felicitat.

Marti seara, partidul a inceput sa danseze, in mod public, din buric in fata lui Vanghelie. Dan Ioan Popescu, intr-o emisiune de televiziune, a inceput operatiunea de recuperare a lui Vanghelie, continuata, ieri, de vicepresedintele PSD Ioan Mircea Pascu.

“Daca Basescu nu si-a dat demisia din partid, fiind cercetat de PNA, de ce ar face-o Vanghelie? De ce Vanghelie trebuie sa fie in alta categorie?”, s-a intrebat retoric Pascu, in conferinta de presa a PSD. El spune ca o decizie in acest sens va trebui luata insa de PSD Bucuresti, refuzind sa explice schimbarea de atitudine a liderilor PSD in cazul Vanghelie.

Reamintim ca, in urma cu citeva saptamini, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, preciza, tot intr-o conferinta de presa, ca Marian Vanghelie este considerat exclus din partid. “In momentul de fata, Vanghelie, practic, nu este membru de partid al PSD. Nu ne punem problema ca intr-o luna, doua, trei, gata, a cistigat alegerile si de aceea il primim in partid...

Ca orice membru care a fost exclus, dupa o perioada are dreptul sa revina in partid, respectiv dupa un an, asa scrie statutul”, declara Cozmanca. Cu toate acestea, liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, afirma zilele trecute ca, “cel putin la nivelul organizatiei municipale de partid, nu s-a pus niciodata problema de excludere a lui Vanghelie”.