In tot circul pe care-l alimenteaza zilnic, Corneliu Vadim Tudor a facut un gest mult mai democratic decit Adrian Nastase. A dizolvat pur si simplu organizatia PRM a municipiului Bucuresti din cauza rezultatelor proaste in alegeri. In schimb, Adrian Nastase n-a putut sa faca nimic.

Chiar daca se anuntau schimbari si valuri, restructurari si scuturari, Delegatia Permanenta a PSD de ieri s-a terminat cu un mare fis. Iar pentru imbrobodirea electoratului, Adrian Nastase a iesit (ca din intimplare, vezi, Doamne, la televiziuni, si ele, tocmai atunci, cu stirile pe masa) sa ne spuna o glagorie ce semana mai degraba cu un extemporal supt din deget.

Printre mortii si accidentele din jurnalul PRO TV, Adrian Nastase gifiia in explicatii despre conflictul Geoana-Dan Ioan Popescu, revendicarile lui Ioan Rus sau debarcarea lui Octav Cozmanca.

Elogiul credinciosului de la Talpa, elogiul tuturor, batista pe tambal, pupaturi si mesaje fara cap si fara coada, doar-doar cei slabi de inger vor intelege ca, in urma furtunoasei sedinte, PSD-ul s-a restructurat. Si-a decontat insuccesul in alegeri, s-a modernizat, s-a scuturat de vinovati si impostori si e numai bun pentru inca un mandat de patru ani.

Partidul lui Adrian Nastase, miine al lui Ion Iliescu, se aventureaza in tensiuni explozive care se termina mereu cu un fis. Adica greii se lupta cu tancurile si, la urma, ca mafiotii, toti se pupa cu drag, aratind o afectiune, o grija si o unitate gata sa uimeasca lumea.

Ce s-a trimbitat ieri? Tot cam ce s-a anuntat la inceperea reparatiilor la Stadionul din Cluj. Azi s-a taiat panglica, miine au disparut utilajele! Tot cam ce s-a intimplat la inaugurarea penibila a autostrazii Bechtel (cum probabil o sa-i ramina numele).

Pe neasteptate, poporul roman a fost invitat sa vada la stirile TV cum Adrian Nastase a taiat si aceasta panglica (iscusitul vinator taie 9-10 pe zi!), iar de a doua zi dupa alegeri, pa si pusi. Numai mustele isi mai incalzeau aripile! Ce s-a anuntat ieri seamana ca doua picaturi de apa cu autosuspendarile lui Mischie si Vanghelie, un fel de praf in ochi al caintei.

Doi baroni de partid au jucat rolul porumbeilor din palarie. Au trecut alegerile locale, au reaparut pe craca! Tot asa violente, triste, autocritice si izbavitoare trebuie socotite masurile de ieri, ca si demisia lui Corneliu Iacobov sau a lui Dumitru Sechelariu! O trecere cu stropitoarea goala prin centrul Bacaului se vrea egala cu o dezinfectare.

O periere la adresa lui Octav Cozmanca sau a lui Dan Ioan Popescu se vrea o analiza critica. O invitatie la demisie pina in 5 iulie, seara, la cinci si jumatate, se vrea cel mai inalt mesaj critic al unui sef de partid care flutura steagul in calitate de capo, dar care, in realitate, e si prizonier, si neputincios, si departe de forta de a restructura o formatiune-mamut.

Ieri, Adrian Nastase a anuntat “prioritati maxime in legatura cu reforma interna” care va fi definitivata la viitorul congres al partidului si care se va pune in practica in secolul urmator trecerii PSD-ului in istoria democratiei capro-varziste de pe Dimbovita.

Populatia Romaniei a mai vazut o montare a la Conu Iancu, in regia lui Adrian Nastase si Ion Iliescu. Totul se restructureaza mereu fara sa se schimbe nimic!