Un bărbat de 46 de ani a murit ucis în bătaie, marți seară, lângă stația de metrou Crângasi, suspecții fiind doi tineri de 16 și 20 de ani. Peocurorii spun că atacatorii i-au aplicat victimei „numeroase lovituri cu araci din lemn pe care i-au luat de apropiere”, iar la aceste scene a asistat - în mijlocul unei intersecii - „un număr mare de persoane” - pietoni și șoferi.

Politie cu girofarFoto: Inquam Photos / Cornel Putan

Filmul crimei. Ce spun procurorii

Crima a avut loc în jurul orei 20.26, pe bulevardul Constructorilor din București, lângă stația de metrou Crângași.

Parchetul Tribunalului București a anunțat marți că în acest caz doi tineri de 16 și 20 de ani au fost reținuți și urmează să fie duși în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru infracțiunile de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

Conform procurorilor, agresiunile au început pe trotuarul din apropierea parcului, iar protagoniștii s-au deplasat până în mijlocul unei intersecții, acela fiind locul în care au fost aplicate loviturile care au dus la decesul bărbatului de 46 de ani.

  • „La data de 14.05.2024, în jurul orei 20:26, în timp ce se aflau în apropierea unui parc din Sectorul 6 București, în urma unui conflict spontan, cei doi inculpați i-au aplicat victimei, un bărbat de 46 de ani, numeroase lovituri cu obiecte contondente - araci din lemn pe care i-au luat de apropiere - în special în zona capului, provocându-i leziuni incompatibile cu viața.
  • Agresiunile au început pe trotuarul din apropierea parcului, iar protagoniștii s-au deplasat până în mijlocul unei intersecții, acela fiind locul în care au fost aplicate loviturile care au produs decesul victimei.
  • La agresiuni a asistat un număr mare de persoane – pietoni și conducători auto, cărora le-au fost provocate sentimente de teamă, revoltă și indignare, fiind astfel tulburată ordinea și liniștea publică.
  • Trupul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, în vederea efectuării autopsiei”.

Surse judiciare citate pe News.ro spun că s-a ajuns la acest scandal în condiţiile în care mai multe adolescente au vrut să o bată pe o alta, în parc, şi au venit însoţite de mai mulţi tineri, pentru a o agresa pe fată. Fata care urma să fie bătută a aflat şi a venit în parc şi tatăl ei vitreg, partenerul de viaţă al mamei sale, pentru a discuta cu cei care voiau să o agreseze. Fetele au discutat amiabil, dar băieţii s-au luat la ceartă. Situaţia a culminat cu înarmarea tinerilor cu nişte araci pe care i-au luat de pe stradă şi cu lovirea victimei.

La audieri, tinerii au recunoscut în mare cele întâmplate, precizează sursele citate.

Ce spun martorii. „L-au lovit și când era căzut”

Martori citati de TVR spun că cei doi suspecți au abordat-o pe una dintre fetele care îl însoțeau pe bărbat, iar acesta a încercat să intervină. Potrivit acestora, tinerii au rupt dintr-un copac o creangă și l-au lovit în ceafă. Rudele celor doi tineri, citați de mai multe televiziuni, susțin, la rândul lor, că cei doi ar fi acționat în autoapărare după ce „au fost amenințați cu o macetă, cu o șurubelniță”.

„Era grămadă jos, l-au lovit și jos, spun cei care au fost de față. L-au lovit și jos și au fugit în parc”, a declarat un bărbat citat de TVR. „Doi puști au rupt o creangă din copac și i-ar fi dat la ceafă. l-au trânit pe jos și l-au lovit în cap”, mai povestește o altă persoană aflată în zona crimei.

Bărbatul a sărit gardul parcului, a mers spre centrul bulevardului și s-a împiedicat și a căzut in stradă, unde a fost bătut, potrivit informațiilor TVR.

„Au venit alergând pe aici (nr. prin parc) și aici i-ar fi dat cu o bâtă în cap. Ei au venit dinspre parc și l-au bătut în mijlocul străzii”, spune un alt martor, citat de Observator.

„Au început din parc, s-au luat prin parc, au alergat, au venit aici și aici i-ar fi dat cu bâta în cap. Era inconștient”, a declarat și un taximetrist care a văzut incidentul, pentru Știrile ProTV

Cei care au intervenit la fața locului au încercat să-l resusciteze pe bărbat, dar eforturile au fost în zadar. „L-au lovit și jos și după au fugit, au dispărut în parc. Nu mai mișca deloc, începuse să se învinețească. Era înconjurat de oameni, câțiva de la Poliția Locală îi făceau respirație”, a declarat un martor pentru ProTV.

Rudele agresorilor susțin că tot scandalul ar fi început de la victimă, care i-ar fi amenințat pe cei doi tineri după o neînțelegere pornită de la fata victimei.

„Deci copilul a fost amenințat cu o macetă, cu o șurubelniță și copilul a alergat tot Parcul Crângași. Din cauza la o fată, din cauza nepoatei. A luat un par de la copac și i-a dat în cap. Ală i-a bagat mâna în gât lui nepotă-miu. Dacă i-a bagat mâna în gât ce era să facă copilul minor? Ei s-au aparat. Autoapărare, logic!”, a spus o rudă citată de TVR și ProTV.

Cei doi au fost prinși după aproximativ două ore de la momentul crimei și au fost audiați timp de cinci ore la Secția 20 de Poliție din București. Acolo, rudele au încercat să intre să vorbească cu tinerii, dar au fost opriți de polițiști.