Joe Biden și Donald Trump au convenit să aibă două dezbateri televizate, pe 27 iunie și 10 septembrie, potrivit AFP.

Biden si TrumpFoto: Profimedia Images

Mai devreme în cursul dimineții, președintele american a fost primul care l-a provocat pe predecesorul său.

„Astăzi a spus că vrea să aibă o dezbatere cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O voi face chiar și de două ori", a declarat democratul în vârstă de 81 de ani, care candidează pentru un al doilea mandat în noiembrie, într-un mesaj video.

Adversarul său republican, în vârstă de 77 de ani, care cerea de mult timp un duel televizat, a preluat imediat mănușa: „Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!”

CNN va organiza și va transmite dezbaterea pe 27 iunie, la Atlanta, în Georgia (sud-est), la ora 21.00 (ora locală). Canalul a precizat că schimbul de replici va avea loc fără public, un format preferat de Joe Biden.

Postul rival ABC va găzdui dezbaterea pe 10 septembrie.

ABC News a anunțat apoi că dezbaterea va avea loc, dar nu a precizat unde.

Președintele american Joe Biden și contracandidatul său republican, Donald Trump, sunt la egalitate în cursa pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, în contextul în care Trump se confruntă cu acuzațiile penale ce i se aduc, iar Biden este supus criticilor privind sprijinul său acordat Israelului în războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, arată un nou sondaj Reuters/Ipsos publicat miercuri.

Aproximativ 40% dintre alegătorii înregistrați în sondajul desfășurat timp de opt zile și încheiat marți au declarat că ar vota pentru democratul Biden, dacă alegerile ar avea loc astăzi, alți 40% indicând că îl vor alege pe fostul președinte Trump. Această imagine de ansamblu rămâne extrem de apropiată față de datele unui alt sondaj Reuters/Ipsos, realizat pe 29-30 aprilie, în care Biden avea un punct procentual în fața contracandidatului său.​