Nici situatia organizatiei Bucuresti nu a mai fost la fel de limpede. Dupa ce Dan Ioan Popescu declarase ca Neculai Ontanu este presedinte plin al filialei, Octav Cozmanca a sustinut ca Ontanu este doar interimar si ca urmeaza "sa vedem ce decizie va lua Conferinta extraordinara." De altfel, rolul intregii sedinte de luni a fost mai degraba de a detensiona spiritele din organizatii.

Activistii pesedisti au avut pareri impartite despre intentia de restructurare a partidului. Opinia predominanta a fost ca trebuie anuntat cat mai repede candidatul la Presedintie, la inceputul lui august, nu la final, cum era intentia conducerii de la Bucuresti. Cat despre restructurare, in sine, sefii de organizatii s-au intrecut in interpretarea statutului.

Unii au spus ca nu e nevoie de congres pentru asta si se poate face intr-un Consiliu National. Altii au replicat ca pur si simplu nu trebuie facut nimic. Asa ca nu s-a decis ceva in legatura cu subiectul.

Nici macar marile vedete, Oprisan si Mazare, care intrasera cu intentia de a cere demisia membrilor Delegatiei Permanente, nu au mai abordat chestiunea, afirmand, la iesire, ca cei din Alianta PNL-PD sunt cei care trebuie sa demisioneze, pentru ca ei au pierdut in alegeri.

Cu toate ca in dimineata zilei de luni avusese loc intalnirea cu presedintele Ion Iliescu, Octav Cozmanca s-a limitat la a face o sumara trecere in revista a intrevederii, abia la final, cosmetizand cat a putut concluziile acesteia. Subiectul predominant a fost legat de diferite masuri guvernamentale, care in opinia presedintilor de organizatie ar duce la castigarea alegerilor in toamna.

Aplicarea legii privind ajutoarele sociale si marirea pensiilor cu doar 2,5% au fost doua dintre criticile aduse Executivului, caruia i s-a reprosat ca nu a gandit suficient aceste decizii. La miezul noptii, presedintii de organizatii au plecat spre casele lor, convinsi ca de acum inainte nimic nu mai sta in calea castigarii alegerilor din toamna.