Evenimentele petrecute in ultimul timp dovedesc faptul ca Adrian Mutu a invatat din greselile trecutului si poate deveni atat pe plan profesional, cat si privat un om fericit. Mai intai, a aflat ca va fi pastrat in lotul lui Chelsea cel putin pentru un sezon, in vreme ce in viata sa privata lucrurile incep sa se indrepte.

Dupa ce a petrecut o buna parte a vacantei de vara impreuna cu fosta sa sotie, Alexandra, si cu fiul lor, Mario, in Insulele Maldive, fostul cuplu planuieste achizitionarea unei case in afara Londrei, unde sa locuiasca impreuna cu fiul lor.

"Evening Standard" sustine ca perioada de criza traversata de roman pe finalul de sezon s-a datorat lipsei unei familii, alaturi de care sa-si petreaca timpul liber si de care sa gaseasca linistea si intelegerea necesare atingerii marii performante.

"Sunt constient ca am facut greseli in trecut, insa am decis sa le indrept. Recunosc, una a fost modul de viata dus, dar trebuie sa fiu inteles si iertat. Eram un jucator tanar, transferat la un mare club si nu am mai ramas cu picioarele pe pamant dupa ce am avut un debut de sezon cu multe goluri inscrise.

Cand trebuia sa stau in casa, eu ieseam in oras, iar Londra are multe tentatii, asa ca nu a fost mult pana sa pierd teren", a fost declaratia lui Mutu din "Evening Standard".

Adevaratele motive ale divortului nu se cunosc nici acum

Divortul sotilor Adrian si Alexandra Mutu s-a derulat pe durata a aproape trei luni, din 26 iulie pana la 9 octombrie, iar instanta a concluzionat ca ambii soti au fost vinovati, fara a da publicitatii adevaratele motive ale rupturii. S-au vehiculat mai multe variante, cum ca Mutu si-ar fi inselat in dese randuri sotia ori ca o batea, insa nici una nu a fost confirmata.

In urma divortului, Adrian si-a pastrat iahtul si doua masini Porsche dobandite pe perioada casatoriei, in vreme ce Alexandra a obtinut la partaj un automobil BMW X5 si o casa. Instanta a mai decis ca fiul lor, Mario, sa ramana in custodia mamei, iar tatal sa-i achite o pensie lunara de 2.500 de euro.

Decizia definitiva a lui Mourinho: Mutu ramane!

Internationalul roman de la Chelsea si-a impresionat noul antrenor in urma cu o saptamana, dovedind atasament fata de club si declarandu-se decis sa faca un sezon 2004-2005 mult mai bun decat precedentul.

Rezultatul: Mourinho a decis sa-l pastreze in lot, singura conditie fiind ca romanul, la fel ca si ceilalti componenti ai teamului londonez "mosteniti" de la Claudio Ranieri, sa-i dovedeasca faptul ca poate conta pe el.

Cu un atac alcatuit numai din nume grele - Mutu, Hasselbaink, Crespo si Gudjohnsen -, Mourinho a decis sa-i pastreze in lot pe roman si pe islandez, in vreme ce olandezul a ajuns la Middlesbrough , iar argentinianul - aflat in Peru, cu nationala tarii sale, la Copa America - trebuie sa se decida daca mai vrea sa mai continue la Chelsea, AC Milan aratandu-se interesata de achizitionarea lui.

Atentie la sezonul viitor!

Decizia lui Mourinho in ceea ce-l priveste pe roman a fost salutata de presa britanica, cea care inca mai crede in "septarul" de la Chelsea: "Mutu nu trebuie sa se mai gandeasca la ce a fost, ci doar la sezonul viitor", noteaza siteul ITV, care tine sa-i aminteasca tricolorului ca a avut un debut exploziv in Anglia, apoi din noiembrie pana la jumatatea lui ianuarie nu a mai inscris deloc,

iar finalul de sezon l-a prins in afara lotului.

"Fotbalul este cel mai important lucru din viata mea. De aceea i-am explicat antrenorului cat imi doresc o a doua sansa pentru a-mi dovedi calitatile. Acum, sunt concentrat doar asupra pregatirilor. Sunt fericit, ma aflu intr-o forma buna si cred ca sezonul urmator voi reusi mult mai mult", a adaugat Mutu pentru "Evening Standard".