Ordin nr. 407 din 27 iulie 2004 privind dovedirea, in vederea recalcularii pensiei, a absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar.

Legea 276/2004 a stabilit ca recalcularea, la cerere, prin adaugarea stagiului de cotizare asimilat al persoanelor care au urmat cursurile de zi ale invatamantului superior, cu conditia absolvirii acestuia, se face si in cazul pensiilor stabilite anterior datei de 1 aprilie 2001.

Ordinul 407/2004 prevede:

In cazul persoanelor care au urmat cursurile unor institutii de invatamant superior dovada absolvirii cursurilor de zi si, dupa caz, a duratei normale a studiilor se face cu diploma si/sau cu foaia matricola.

In cazul persoanelor care au urmat cursurile unor institutii de invatamant superior in strainatate, diploma si/sau foaia matricola vor fi traduse si legalizate.

Daca din diploma sau foaia matricola nu rezulta forma de invatamant (cursuri de zi) si, dupa caz, durata normala a studiilor, la cererea de recalculare a pensiei se va anexa si o declaratie pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor referitoare la forma invatamantului.

Aceste persoane au obligatia ca, in termen de 6 luni, calculat de la data emiterii deciziei de recalculare a pensiei, sa prezinte casei teritoriale de pensii documentul original care atesta indeplinirea conditiilor privind forma de invatamant si durata studiilor.