Sidex Galati a fost preluat in noiembrie 2001 de catre LNM Holdings, o companie membra a grupului anglo-indian LNM, care a achitat 76 de milioane de dolari pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului.

Valoarea totala a tranzactiei s-a situat la peste 500 de milioane de dolari, din care 350 de milioane de dolari reprezinta investitiile pe care LNM s-a angajat sa le faca intr-un interval de zece ani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, LNM a realizat in ultimii doi ani investitii totale de 98,5 milioane de dolari.

Pentru anul in curs, sint programate lucrari de modernizare a liniei de turnare continua si a doua linii de laminare, costul total al investitiilor tehnologice fiind de 45,8 milioane dolari, la nivelul programului asumat.

De asemenea, in luna iulie a fost finalizat programul de impadurire a zonei de protectie din jurul combinatului, prin plantarea unei centuri verzi de 70.000 de arbori.

Alte proiecte, care vizeaza reducerea emisiilor in atmosfera si managementul deseurilor, vor ridica bugetul investitiilor de mediu la 12,38 milioane dolari, fata de valoarea stabilita in contract pentru acest an - 10,6 milioane dolari.

Sidex a trecut in 2003 pe profit, obtinind un rezultat de 3.687 miliarde lei (circa 118 milioane dolari), in timp ce cifra de afaceri s-a situat la 40.588 miliarde lei (circa 1,2 miliarde dolari).

Productia de otel a combinatului crescut de la 3,7 milioane tone in 2001 la 4,6 milioane tone in 2003, iar exportul de produse siderurgice plate a reprezentat, anul trecut, 78% din totalul productiei vindute.

Grupul LNM, unul dintre cele mai importante la nivel mondial, detine si societatile Petrotub Roman, Siderugica Hunedoara si Ispat Tepro Iasi.