La marginea New York-ului, intr-o statie de metrou, un om in virsta urca agale scarile spre vacarmul orasului. Undeva mai sus, rezemata de perete, o domnisoara vorbea la mobil. Avea ghete de rocker, blue-jeans si o sepcuta smechera, alunecata pe-o ureche. Cind barbatul a ajuns in dreptul ei, scurt, aceasta i-a stupit un scuipat intre ochi si doua suturi in tibie.

In loc sa-i intoarca o smetie, barbatul, schiopatind, s-a chircit nitel, apoi s-a indreptat si a iutit pasii, topindu-se in lumina orbitoare de la capatul strazii.

Scena aceasta petrecuta in fata mea (lesne puteti intui si sentimentele pe care le-am avut cind am trecut prin dreptul tinerei fara a pati totusi ceva!) mi-a venit instantaneu in minte cind am vazut reactia violenta a lui Adrian Nastase. Aflat intr-o pierdere nebuna de imagine si credibilitate, Adrian Nastase, mestecind o ciunga electorala, trage cite un sut in gleznele concurentilor.

Politica socanta, menita mai degraba a-i bloca pe ceilalti!

La Suceava, Nastase a spus (dincolo de alte ocari): “Si mafia financiar-bancara care il tine pe Stolojan in fruntea unei echipe care alearga in momentul de fata dupa putere ar crea foarte multe probleme”. Cu alte cuvinte, asa, hodoronc-tronc, primul-ministru ne anunta ca avem o mafie financiar-bancara.

De unde stie dinsul? Din contactele cu unele banci in care isi tine conturile? Atunci chiar avem de-a face cu o descoperire senzationala. Daca Adrian Nastase stie despre mafia financiar-bancara din activitatea sa de premier, inseamna ca are mai multe informatii. Ca institutii abilitate ale statului

i-au prezentat rapoarte temeinice, cu nume si fapte periculoase. Asta ar presupune ca primul-ministru sa fi actionat. Sa fi facut ceva impotriva mafiei financiar-bancare despre care a vorbit la Suceava. Or, din cite stim noi, relatia lui Adrian Nastase cu sistemul bancar nu a inregistrat obiectii. Iar premierul nu a luat nici o masura preventiva!

O mafie financiar-bancara nu-i o gluma. Ea poate altera economia, poate pune in pericol stabilitatea economica, dezvoltarea societatilor comerciale si economiile populatiei. Pericolul, in cazul in care este real, depaseste amenintarea unei ploi cu grindina. Sau a unei epidemii de gripa.

O mafie financiar-bancara ar putea fi chiar o amenintare la siguranta nationala. Or, daca Adrian Nastase n-a vorbit in dodii, atunci ar trebui sa informeze in graba parlamentul si sa ceara adoptarea unor legi. La fel, serviciile secrete ar trebui puse in alerta!

Primul-ministru este obligat sa detalieze in mod public acuzatia pe care inconsistentul candidat la presedintie Adrian Nastase a facut-o la Suceava. Altfel, riscam sa avem parte de alte belele. Strainii sa se fereasca de Romania pentru ca ar fi dominata de o mafie financiar-bancara. Iar oamenii sa fie mai reticenti in depunerea banilor.

Nu de alta, dar “mafia financiar-bancara” ar putea investi chiar in ouale lui Adrian Nastase!