Potrivit unei intelegeri la nivel european, grupurile de turisti chinezi vor primi permisiunea de a vizita 29 de tari europene.

Pana acum, turistii chinezi puteau intra in statele europene doar daca cereau vize pentru delegatii de afaceri.

Restrictiile raman totusi in vigoare in trei tari europene-Marea Britanie, Irlanda si Danemarca, unde accesul grupurilor de turisti chinezi nu va fi simplificat.

Chinezii vor putea cumpara sejururi in vestul Europei pentru o suma de aproximativ 1600 de dolari si chiar mai putin.

Tarile europene vad acum in chinezi un potential turistic imens, mai ales din

punct de vedere financiar.

Educatie turistica

Presa chineza e plina de informatii menite sa ii stimuleze pe chinezi sa viziteze Europa Occidentala si avertizandu-i cu privire la posibilele neplaceri care apar in timpul vacantelor.

Se estimeaza ca 100 de milioane de chinezi vor merge in strainatate pana in 2020

Televiziunile au filmat turisti chinezi desfatandu-se in gondolele venetiene si le-au aratat posibililor turisti cum sa isi tina bagajele, astfel incat sa nu fie furati.

Li s-a explicat, de asemenea, ca vor fi nevoiti sa plateasca mult mai mult pentru o cutie de Coca Cola de pilda-mai mult decat in China- si li s-au dat detalii despre restaurantele chinezesti din Europa, ca sa fie siguri ca vor gasi si mancarea lor preferata cat timp sunt in vacanta.

Dezvoltarea economica a Chinei a adus beneficii si tarilor invecinate, care au primit cu bratele deschise turisti chinezi dornici sa isi cheltuie banii in strainatate.

Acum a venit randul Europei sa primeasca si sa profite de prezenta chinezilor, numerosi si cu bani la dispozitie.