Finalul meciului Universitatea Craiova-CFR Cluj, disputat simbata si incheiat cu prima victorie a oltenilor in acest campionat, a coincis cu debutul unui imens scandal in tabara gazdelor. Preluarea “Stiintei” de catre Adrian Mititelu, care a cumparat clubul de la Dinel Staicu, a generat o confuzie si o tensiune greu de suportat in Banie.

Noul proprietar vrea sa-l aduca antrenor pe Victor Piturca, despre care sustine ca si-ar fi dat deja acceptul. Lui Mircea Rednic i s-a reziliat ieri contractul, dupa ce, simbata seara, noul proprietar incercase mai multe manevre prin care sa-l determine pe tehnician sa demisioneze. Oltenii au incheiat seara de simbata asa cum stiu ei mai bine: cu o paruiala generala. Circul a continuat ieri.

Bania e impartita din nou in doua tabere. Fanii si cei mai multi dintre jucatori il sprijina pe Rednic, chiar daca acesta a fost dat afara. Noul patron, Adrian Mititelu, este in razboi deschis cu sustinatorii “Puriului” si intentioneaza sa-si impuna propriii oameni.

Situatia e tulbure, toata lumea acuza, fotbalistii adusi de fostul antrenor sint pe picior de plecare, iar posturile locale de televiziune si ziarele tiparite in Craiova s-au transformat in arme cu care se loveste in adversari. In tot acest timp, echipa se zbate in subsolul clasamentului, iar de redresarea situatiei nu se ocupa nimeni.

“Satana” nu se leaga la cap

O jumatate de ora dupa ce Mihaita Plesan a adus, in ultimul minut al prelungirilor, prima victorie a oltenilor in acest sezon, Adrian Mititelu a anuntat ca a batut palma cu Piturca. “Gata, m-am inteles cu Piti! Miine (n.r. - azi) il instalez oficial, iar de luni va trece la treaba!”, a anuntat Mititelu.

Acesta s-a pronuntat ferm si impotriva lui Rednic: “Imi pare rau de el, e un mare antrenor, dar eu nu voi lucra cu el! Asta-i viata. Cind am fost eu aici, n-a fost el. Si invers!”.

Surse din anturajul lui Piturca ne-au dezvaluit ieri ca acesta n-are de gind sa mearga la Craiova! Stiind atmosfera din Banie si interesele divergente ale celor din jurul echipei, “Satana” nu vrea sa se lege singur la cap. Anuntul lui Mititelu ar reprezenta, in acest context, doar o “petarda” menita sa-i calmeze pe suporterii care-l sustin pe Rednic.

“E o regie proasta!”

In aceeasi seara, evenimentele s-au precipitat, generind scene penibile in jurul orei 22.00. Intr-o emisiune difuzata de RTV, postul de televiziune al lui Mititelu, acesta a intervenit telefonic, anuntind ca “Mircea Rednic si-a dat demisia!”.

Socat de afirmatiile noului sau patron, Rednic - care spusese contrariul cu doar citeva zeci de minute mai devreme, dupa finalul meciului - a incercat sa intervina si el telefonic, pentru a dezminti. Pentru ca i s-a refuzat legatura in studio, antrenorul a pornit val-virtej spre sediul televiziunii. Intrat ca o furtuna in studio, “Puriul” i-a facut cu ou si cu otet pe cei de fata.

“Am venit sa anunt ca e o regie proasta ceea ce faceti voi aici! Nu mi-am dat demisia!”, i-a apostrofat Rednic pe realizator si pe ofiterul de presa al clubului, dupa care a parasit postul de televiziune.

Pleaca jumatate din jucatori

Nervos, antrenorul n-a plecat acasa dupa acest incident, preferind sa umble prin oras. In cele din urma, s-a oprit la o terasa. Gasit de presa aproape de miezul noptii, Rednic si-a varsat naduful: “Lucrurile nu sint spuse cum trebuie! Nu mi-am dat demisia. Sint antrenorul Universitatii. Am un contract ferm. Daca nu ma mai vor, n-au decit sa ma dea afara! Eu nu demisionez. Nu sint un las.

Fac asta si din respect pentru suporteri, care m-au sustinut pina in ultima clipa”. Rednic a indreptat degetul, acuzator, catre Mititelu: “Mi-am dat seama de jocurile care sint la Craiova! Sa se spuna adevarul! Mititelu venea si-mi spunea ca Badea ma lucreaza. Pina la urma, Badea a fost cel lucrat! Acum a venit rindul meu, iar Mititelu e patron”.

Rednic a dezvaluit ca, dupa plecarea sa, Craiova va ramine fara echipa. “Nu-i iau eu pe jucatori. Ei vor sa vina cu mine! Jumatate din ei pleaca. Mititelu n-are decit sa ramina si sa joace cu Buglea, Ungureanu si altii, pe care i-a adus el. Isi vor recupera banii pe care i-au investit in jucatorii adusi de mine. Deja s-a scos investitia facuta cu Gane.

El a plecat la o echipa din China, care va plati cei 40.000 de dolari cheltuiti cu aducerea lui”.

Intrebat despre atmosfera din vestiar, Rednic a mentionat ca jucatorii se simt singuri: “N-a venit nimeni la ei. Nu li s-a spus nimic nici inainte, nici dupa meci. M-au intrebat daca primesc vreun ban pentru victoria asta. Le-am promis ca-i voi premia eu, din buzunarul meu, cu cite o mie de dolari”.

“Rednic nu-i pe inventar!”

Situatia in care se afla tehnicianul “Stiintei” a frizat, la un moment dat, absurdul. Pe de o parte, Rednic spunea ca e sub contract cu echipa si nu are de gind sa demisioneze. “Miine (n.r. - azi) ma voi prezenta la program, asa cum e stabilit. Am antrenament la ora 17.30. Conducerea nu poate numi alt antrenor pina nu incheie socotelile cu mine”, anunta Rednic.

Pe de alta parte, Mititelu sustinea ca, atunci cind a preluat clubul de la Dinel Staicu, Rednic nu se afla pe inventar! “Nu-l dau afara, pentru ca nu am de ce! Antrenorul nu figura pe lista cu oameni si lucruri pe care mi le-a cedat mie Dinel. Nu e treaba mea. Stiti cum este... E ca si cind ai lua o societate comerciala.

Dupa preluare, se intruneste Consiliul de Administratie pentru a lua decizii. Eu am preluat singur sarcinile tuturor. Din noul Consiliu vor face parte, printre altii, viceprimarul Gheorghe Nedelescu, Ion Prioteasa si Costel Mitrita”, a afirmat noul patron. “Rednic e antrenor bun, dar eu cred ca pot face performanta cu Victor Piturca. Nu pot lucra cu Rednic”.

“In cazul asta, o sa-l antrenez pe Dinel!”, s-a marginit sa comenteze Rednic, pe un ton ironic, afirmatiile lui Mititelu. La miezul noptii de simbata spre duminica, un grup alcatuit din citeva zeci de suporteri s-a dus sa-i ceara socoteala lui Mititelu.

Geolgau a preluat comanda

Intr-o oarecare masura, situatia s-a clarificat ieri. Clubul a emis un comunicat prin care informeaza ca lui Mircea Rednic i s-a reziliat contractul in mod unilateral, conform cu Codul Muncii. Ramine in ceata problema succesorului lui Rednic.

Refuzat de Piturca, proaspatul proprietar al “Stiintei” a devenit confuz. Mititelu s-a orientat, mai intii, catre Gheorghe Ciurea, dar a fost refuzat de acesta. Apoi, balanta a inclinat catre Aurica Beldeanu, unul din aliatii sai in lupta cu Rednic. Dupa ce a cazut si aceasta varianta, patronul s-a oprit la Gheorghita Geolgau, care se va ocupa, deocamdata, de pregatirea echipei.