Promisiunea presedintelui execuiv al PSD Octav Cozmanca, de a gasi solutii onorabile pentru parlamentarii care au pierdut locurile pe liste, a fost respectata. Ieri, liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anuntat ca s-a infiintat deja comisia interna care le va gasi locuri de munca celor in cauza.

"Din aceasta comisie, care se va intruni joi, 16 septembrie, fac parte presedintii celor doua Camere legislative, liderii de grup ai deputatilor si senatorilor PSD si presedintele executiv al partidului, Octav Cozmanca", a mentionat Hrebenciuc.

Cei cinci membri ai comisiei vor cauta sa gaseasca, in functie de profesia si experienta celui in cauza, un loc de munca in administratia centrala si locala. Viorel Hrebenciuc a apreciat ca aceste discutii se vor rezuma insa la cazul "catorva colegi". Acestia insa nu pot fi siguri de locurile promise decat daca la alegerile din toamna PSD va castiga alegerile.

Prima grija a comisiei va fi insa aceea de a lamuri disensiunile iscate de pe urma rezultatelor alegerilor interne, cea mai grava fiind cea de la filiala PSD Cluj. Problema o constituie acuzele de fraudare a acestor alegeri.

Deputatul Alexandru Lapusan, de exemplu, care a invocat fraudarea scrutinului intern, nu va primi nici o oferta din partea comisiei, subliniind ca nu are nevoie de asa ceva, el fiind profesor universitar si doctor.