Considerata, daca nu revelatia sezonului, macar una dintre surprizele placute de pe prima scena a Diviziei A, Farul Constanta este pe cale sa explice parcursul bun dincolo de revenirea lui Grigoras pe banca sau stabilitatea financiara.

Astfel, doi jucatori ai formatiei de la malul marii, Iulian Apostol si Adrian Senin, au fost depistati pozitiv la controlul antidoping efectuat la finalul partidei cu Sportul Studentesc, din etapa a cincea. Desi nu s-a dat un verdict definitiv, cei doi aflandu-se inca in postura de suspecti, Apostol si Senin au fost chemati la Comisia de disciplina a Federatiei Romane de Fotbal.

Vicepresedintele acestei comisii, Alexandru Boc, a precizat ca substanta descoperita in corpul fotbalistilor este furosemid, un diuretic din categoria agentilor mascanti, ce pot ascunde excretia substantelor interzise, neputandu-se depista prezenta lor in urina sau in alte probe folosite la controlul doping sau putand sa modifice parametrii hematologici si care se afla pe lista substantelor

interzise.

De asemenea, Boc a declarat ca nu conteaza doza: „Cantitatea substantei nu mai conteaza, din moment ce au fost depistati pozitiv. Cei doi fotbalisti urmeaza sa se prezinte, miercuri, la Comisia de disciplina“.

Conform regulamentului, Senin si Apostol risca o suspendare intre sase luni si doi ani si o sanctiune pecuniara. Cei doi sunt aparati de presedintele executiv al Farului Constanta, Marcel Lica, care a precizat ca a primit deja o instiintare oficiala din partea Comisiei de disciplina. „Dupa parerea mea, este o greseala. Nu cred ca cei doi au gresit.

Noi am mai facut numeroase controale antidoping dupa meciurile cu Otelul Galati, Rapid Bucuresti sau, in campionatul trecut, cu Astra si nimeni nu fost gasit vinovat“, a declarat Marcel Lica, care a mentionat ca asteapta rezultatul oficial al testului, dupa care va cere o contraexpertiza.

Pe de alta parte, Alexandru Boc a declarat ca rezultatul partidei, care s-a incheiat cu scorul de 1-1, nu va fi schimbat si ca gruparea din Constanta nu risca nici un fel de sanctiune, fiind exclus ca toti „marinarii“ sa fie dopati: „Sub nici o forma nu este posibil asa ceva. Nu putem sa facem astfel de presupuneri, din moment ce nu au fost testati toti jucatorii“.

Astfel, in cazul in care rezutatul final va confirma vinovatia celor doi, acestia vor fi, probabil, judecati dupa modelul brasoveanului devenit rapidist Nicolae Grigore, depistat pozitiv cu norandrosteron, dupa meciul cu Dinamo din sezonul trecut. Urmand aceeasi linie, este posibil ca pedeapsa initiala a celor doi sa fie redusa la jumatate.