Cu doua zile inaintea meciului nationalei cu reprezentativa Cehiei, ecourile atacurilor lui Adrian Mutu la adresa antrenorului Jose Mourinho s-au propagat cu repeziciune in Insula. Totodata, au prins efectul de bumerang. „Mourinho este acum sigur ca vrea sa il dea pe Mutu in perioada de transferari care se deschide pe 2 ianuarie si este gata chiar sa plateasca 30.

000 de lire sterline pe saptamana pentru a scapa de el. Tehnicianul va acoperi jumatate din suma de 60.000 de lire sterline reprezentand salariul saptamanal al lui Mutu oricarui club care il va imprumuta pe jucatorul renegat“, a precizat, ieri, publicatia britanica The Sun.

Cu toate acestea, pozitia clubului din Albion a devenit stinghera in cazul fotbalistului inradacinat pe banca de rezerve a „albastrilor“. O data cu pozitia dezaprobatoare a presedintelui FIFA, Joseph Blatter, partea romana a ripostat promt la decizia ca Mutu sa fie amendat pentru ca a raspuns selectionarii. „Romanii sunt furiosi pe Jose Mourinho.

Prietenii romani ai lui Mutu l-au atacat pe antrenorul lui Chelsea. Chiar si jucatorii romani sunt gata sa plateasca amenda de 120.000 de lire sterline cu care a fost amenintat Mutu“, se precizeaza in articolul ziarului britanic, care include si declaratii ale oficialilor romani.

„Pur si simplu nu pot sa cred ca gruparea Chelsea ar fi atat de absurda incat sa-l amendeze pe Mutu pentru simplul fapt ca a decis sa joace pentru tara lui“, a fost declaratia presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, in timp ce selectionerul Anghel Iordanescu a solutionat problema legata de accidentarea invocata de Jose Mourinho: „Mutu este apt de joc.

Medicul nationalei l-a consultat, si el va juca“. Intr-o alta ordine de idei, moralul bun al „tricolorilor“, consemnat inca de la reunirea de luni, s-a mentinut si pe pamant ceh. „Romania are sanse sa obtina un rezultat bun in fata Cehiei, sanse ce trebuie exploatate la maximum“, a precizat fundasul formatiei Sahtior Donetk, Flavius Stoican.

Asteptarile jucatorilor de a continua parcursul impecabil din actualele preliminarii ale Campionatului Mondial din Germania au fost hiperbolizate de Mircea Sandu: „Ar fi multumitor sa luam un punct, ar fi bine sa luam doua, ar fi foarte bine sa luam trei, iar de la patru in sus ar fi excelent“. Nici presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu s-a lasat mai prejos.

„Vreau sa-i vad pe jucatorii tineri si pe cei care activeaza in campionatul intern. Cred ca vom reveni cu un rezultat bun“, a intarit Dragomir. Una peste alta, moralul bun al „tricolorilor“ se pare ca se confunda cu al cehilor, pana in acest moment ambele combatante mizand pe un rezultat favorabil. Deznodamantul, sambata, de la ora 18.00.