Alianta D.A., UDMR si PUR vor semna un protocol de colaborare pana la inceputul sesiunii parlamentare, a anuntat, vineri, copresedintele Aliantei, Calin Popescu-Tariceanu, informeaza Rompres. Un regulament pentru linistea coalitiei de guvernare, scrie Cotidianul.

Alianta D.A., UDMR si PUR vor semna un protocol de colaborare pana la inceputul sesiunii parlamentare, a anuntat, vineri, copresedintele Aliantei, Calin Popescu-Tariceanu.

El a declarat, la Palatul Victoria, ca protocolul, negociat intr-o proportie semnificativa, va fi realizat dupa modelul in baza caruia functioneaza Alianta si ar putea fi semnat in termen de zece zile.

Intrebat care este scopul acestui protocol, Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca se urmareste realizarea "unui management corespunzator" al coalitiei de guvernare.

Rompres

Un regulament pentru linistea coalitiei de guvernare

Florin Ciornei, Cotidianul

Eventualele blocaje si disfunctionalitati ale PNL-PD-UDMR-PUR vor fi rezolvate prin adoptarea unui regulament de functionare, spera cei 4 parteneri de guvernare.

Alianta PNL-PD a avansat ieri catre UDMR si PUR o varianta de lucru a unui protocol ce va reglementa buna functionare a coalitiei de guvernamint. In cel mult 10 zile, dupa ce va fi discutat si definitivat, protocolul va fi semnat de Alianta PNL-PD, UDMR si PUR, a anuntat prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu.

Acesta a precizat ca textul va fi realizat dupa modelul protocolului in baza caruia functioneaza Alianta PNL-PD. Potrivit lui Tariceanu, scopul acestui protocol este obtinerea „unui management corespunzator” al coalitiei de guvernare.

Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvint al PNL, spune ca protocolul va fixa „proceduri care sa determine coerenta actiunilor Parlamentului, Guvernului si serviciilor descentralizate din judete, astfel incit sa se elimine potentialele tensiuni in mecanismele de decizie ale guvernarii”.

Vicepresedintele PUR, Codrut Seres, a declarat ca proiectul de regulament va fi analizat in aceste zilele si ca apoi se vor discuta eventuale observatii sau propuneri.

Alt reprezentant al umanistilor, vicepresedintele Daniela Popa, a mentionat ca nu este vorba de un protocol politic, ci doar de o „chestiune tehnica” asemanatoare Regulamentului de functionare de la Camera Deputatilor si Senat.

Liberalii si democratii spera sa-i convinga pe umanisti sa admita si anumite aspecte politice in protocol, astfel incit sa se angajeze si in privinta obiectivelor din programul de guvernare.

Cotidianul